3d inmeten van civiele constructies

Wij maken een 3D model van civiele constructies zoals bruggen, sluizen, tunnels en kademuren. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken zoals laserscanning, dronemetingen en multibeam peilingen. Deze vormen de basis voor inspectie, onderhoud, renovatie en nieuw ontwerp

Vanwege jarenlange ervaring in de civiele techniek zijn wij de geschikte partner voor het 3D inmeten van civiele waterbouwkundige constructies als bruggen, tunnels, kademuren en sluizen en hun omgeving. Van deze constructies maken we een exacte digitale copy die gebruikt kan worden voor inspectie en onderhoud of als startpunt voor een geplande renovatie. Deze puntenwolken zijn gepositioneerd in RD/NAP.

Op basis van de ingescande meetgegevens maken we tevens as-built 3D Modellen van de constructie en de omgeving en ontzorgen we hiermee onze klanten volledig.

Met behulp van een peilboot uitgevoerd met multibeam en een laserscanner brengen we tegelijkertijd zowel boven als onder water in beeld. Binnen korte tijd verzamelen we hiermee data over kades en bruggen in havens en stedelijke gebieden, daar waar laserscanning alleen onvoldoende data kan verzamelen.

Hero branches civiel leap3d.JPG
Hero branches civiel leap3d 02.JPG

3d modelleren

Op basis van de ingescande meetgegevens maken we tevens as-built 3D Modellen van de constructie en de omgeving en ontzorgen we hiermee onze klanten volledig. Onze 3D modellen vormen vervolgens een betrouwbaar uitgangspunt voor jouw renovatie project.

 

 

 

 

3d analyseren

Door de nieuw gebouwde situatie in 3D te meten, is het mogelijk om deze te vergelijken met het ontwerp en of dit binnen de toleraties valt die vooraf zijn gedefinieerd. Hierdoor heeft 3D meting in een vroeg stadium grote toegevoegde waarde tijdens de implementatie fase van de bouw in een later stadium.

 

 

Hero branches civiel leap3d 03.JPG

Quote...

"De samenwerking met leap3d heb ik als zeer prettig en professioneel ervaren. De leveringen van de point clouds en 3d modellen waren keer op keer van uitmuntende kwaliteit en werden op tijd en volgens afspraak geleverd"

Hidde van der Eijck - Movares, April 2021

diensten

diensten binnen de
branche