Cases

Leap3d. satisfied customers.

Wij hebben ons bewezen als een betrouwbare partner op het gebied van 3D-inmetingen en -modellering, met ruime ervaring in het omgaan met extreme omstandigheden, ingewikkelde constructies en ogenschijnlijk onmogelijke vraagstukken. Elk project is uniek en vereist maatwerk, en wij zijn er trots op dat we oplossingen op maat bieden die aan de specifieke behoeften van onze klanten voldoen. Op onze webpagina presenteren we graag onze meest uitdagende en interessante cases, zodat je een idee krijgt van wat we kunnen bereiken en hoe we kunnen bijdragen aan het succes van jouw project.

 

 

 

Loading...
3d-inmeten-en-fotogrammetrie-historische-bruggen-en-sluizen.jpeg

Inspectiemodellen van historische bruggen en sluizen

Het 3D inmeten van historische bruggen en sluizen wordt gedaan met behulp van zowel laserscanning als fotogrammetrie, wat resulteert in een inspectiemodel. Laserscanning staat bekend om zijn nauwkeurigheid terwijl fotogrammetrie zorgt voor fotorealistische beelden. Zo krijg je een compleet en gedetailleerd beeld van de staat van de constructie.

3d-laserscanning-en-3d-modelleren-Beatrixsluis-Nieuwegein-door-leap3d

3D inmeten ten behoeve as-built dossier van de uitbreiding van de Beatrixsluis in Nieuwegein

Om de uitbreiding van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein te ondersteunen, hebben wij het interieur en exterieur van het bouwwerk in 3D ingemeten om een accuraat as-built dossier te leveren. Door onze expertise in 3D-inmetingen konden wij gedetailleerde informatie verzamelen over de bestaande structuur en deze vertalen naar een nauwkeurig 3D-model.

3d-laserscanning-civiel-infra-leap3d.JPG

3D inmeten en 3D modelleren van de Erasmusbrug in Rotterdam

De Erasmusbrug, een iconisch onderdeel van de Rotterdamse skyline, is met behulp van laserscan-technologie ingemeten en gemodelleerd in 3D. Naast de nauwkeurige 3D modellen zijn er ook realistische 3D visuals van de brug gecreëerd. Deze brug, die in 1996 werd geopend en sindsdien niet meer weg te denken is uit het stadsbeeld van Rotterdam, heeft een rijke geschiedenis en wordt door velen beschouwd als een technisch hoogstandje

3d-laserscannen-en-3d-modelleren-john-s-thompsonbrug-grave-door-leap3d.jpg

3D inmeten en 3D modelleren John S. Thompsonbrug in Grave

Met behulp van laserscanning hebben wij de John S. Thompsonbrug in Grave gedigitaliseerd en vervolgens een 3D BIM model gemaakt. Op basis hiervan hebben we een mooie animated flytrough geproduceerd. Bovendien hebben we de brug ook vastgelegd in de vorm van een glasblokje.

3D-inmeten-laserscanning-de-hef-rotterdam-leap3d

de hef rotterdam

Met behulp van laserscanning hebben wij de Hef in Rotterdam digitaal vastgelegd middels een 3D inmeting. Het opvallende bouwwerk is een historische spoorwegbrug die in 1927 werd geopend en tot 1993 in gebruik was voor het spoorwegverkeer.

3d-inmeten-3d-modelleren-stations-hemboog-amsterdam-laserscanning-leap3d

Station Amsterdam Sloterdijk en Hemboog

We hebben al vele treinstations ingemeten en 3D gemodelleerd voor klant Movares namens ProRail, ter ondersteuning van hun herinrichtingsprojecten. Met behulp van de nieuwste technologieën en software bieden wij op maat gemaakte oplossingen om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen.

3d-inmeten-en-3d-modelleren-moerdijkbrug-door-leap3d

3D inmeten en 3D modelleren van de Moerdijkbrug

De Moerdijkbrug is een belangrijke verkeersader in Nederland, die de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant met elkaar verbindt. De brug over de rivier de Hollands Diep werd geopend in 1936 en heeft een totale lengte van ongeveer 1,5 kilometer. Wij hebben de Moerdijkbrug ingemeten met laserscanning om nauwkeurige informatie te verkrijgen. Op basis van deze metingen hebben we een 3D-model van de brug gemaakt, wat nuttig is voor toekomstig onderhoud en inspecties.

3D-inmeten-en-3D-modelleren-van-de-Appartementencomplex-in-Maassluis-in-opdracht-van-Voor-de-VVE-door-Leap3d

3D inmeten en 3D modelleren van een appartementencomplex ten behoeve van een duurzaamheidsproject

Voor onze klant, Voor de VVE, hebben wij het 3D inmeten en 3D modelleren uitgevoerd van de buitenkant en gemeenschappelijke ruimtes van een appartementencomplex in Maassluis, ten behoeve van een duurzaamheidsproject.

3D-inmeten-monumenten-vensterharnas-geerteskerk-kloetinge-leap3d.jpg

3D inmeten vensterharnas voorgevel Geerteskerk in Kloetinge

3D inmeten van vensterharnas aan de voorgevel van de Geerteskers in Kloetinge. Dit levert niet alleen meteen snel duidelijkheid op in een anders grote hoeveelheid complex meet- en tekenwerk, maar zal ook van grote waarde zijn als procesdata en op deze wijze bijdragen aan zorgvuldige verslaglegging, efficiënt beheer en documentatie van de werkzaamheden aan de Geerteskerk

19165 Kijk Ijssel Dijkverzwaring laserscanning grijs.jpg

nul meting ten behoeve van een dijkverzwaringsproject

Voor een dijkverzwaringsproject werd door ons de huidge situatie van de dijk en de omgeving ingemeten

Soestdijk_Laserscanning_Leap3D-02 grijs.jpg

Inmeting Paleis Soestdijk ten behoeve van videomapping

Door middel van geavanceerde laserscanning-technologie hebben we het historische en indrukwekkende Paleis Soestdijk ingemeten en vervolgens een nauwkeurig 3D-model gemaakt. Dit model vormt de basis voor het gebruik van videomapping-technieken, waarmee dit prachtige gebouw tot leven wordt gebracht met bewegende beelden, lichteffecten en geluid.

Leap3D_DOM_renovatie_tekeningen grijs.jpg

Restauratie Domtoren Utrecht

3D inmeten in combinatie met fotogrammetrie van de Domtoren in Utrecht ten behoeve van voorbereiding restauratie.