insights

leap3d. nieuws & 3D insights.

 

Loading...
laserscannen-en-3d-modelleren-people-power-door-leap3d-2.png

Partner aan het woord: PeoplePower

PeoplePower is expert op het gebied van tekeningenbeheer en het maken van tekeningen en BIM-modellen van gebouwen. Het bedrijf werkt regelmatig samen met Leap3d voor het inmeten van gebouwen en terreinen voor PeoplePower klanten. Projectleider Evert Druijff vertelt over de samenwerking

3D-inmeten-laserscannen- 360-graden-reduceren-stikstofuitstoot

Hoe 3D laserscannen en 360 graden foto's kunnen helpen bij het reduceren van stikstofuitstoot

Met het toenemende milieubewustzijn zijn veel bouwbedrijven op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Een manier om dit te doen is door de bouwplaats te digitaliseren.

3D-inmeten-3d-modelleren-BIM-laserscanning-circulair-leap3dPG

3D BIM-modellen en materiaalbesparing: Hoe stijgende gasprijzen hergebruik beïnvloeden

Naarmate de gasprijzen blijven stijgen, wordt het steeds belangrijker om zuinig om te gaan met grondstoffen. Dit betekent niet alleen energiebesparing, maar ook materiaalbesparing. In de bouwsector hebben de stijgende materiaalprijzen een aanzienlijke invloed gehad op de manier waarop projecten worden ontworpen en gebouwd. Een manier om grondstoffen te besparen is om materialen waar mogelijk te hergebruiken. 3D BIM-modellen van bestaande panden kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

Building-life-cycle-bim-toepassing-bim-leap3d.jpg

Aan de slag met BIM? Dit moet je weten!

BIM: je hebt er vast en zeker al eens van gehoord. BIM is continu in ontwikkeling en wordt nu belangrijker dan ooit. Waar de nadruk in eerste instantie lag op het model zelf, verplaatste deze steeds meer naar het proces van samenwerking rondom het modelleren en ligt de focus inmiddels op de informatie zelf. In dit artikel lees je meer over de betekenis van BIM en wat het jouw organisatie te bieden heeft.

laserscannen-en-3d-modelleren-atm-renewi-door-leap3d-4.jpg

Klant aan het woord: ATM

ATM is één van Europa’s grootste professionele verwerkers voor verontreinigde grond en teerhoudend asfaltgranulaat, afvalwater en oliehoudend slib. Daarnaast verwijdert het bedrijf een breed scala aan gevaarlijke afvalstoffen, zoals verpakt chemisch afval. Voor ATM leveren we maandelijks de volumebepalingen van de voorraaddepots.

laserscannen-en-3d-modelleren-studio-codex-door-leap3d2.jpg

Klant aan het woord: Codex Architectuurstudio

Codex Architectuurstudio is een architectuurstudio met een team van enthousiaste architecten en bouwkundigen uit Groningen. Met meer dan 25 jaar ervaring in de architectuur en bouwwereld buigen zij zich onder andere over herbestemmingen van relatief oude panden, waaronder ook Rijksmonumenten