3D inmeten van de Erasmusbrug in Rotterddam

 

Met behulp van onze laserscanners hebben we de Erasmusbrug in Rotterdam, een iconische brug die in 1996 werd geopend, nauwkeurig in kaart gebracht. Bij de bouw van de brug werd destijds gebruik gemaakt van innovatieve technieken, zoals het hijsen van de pyloon met behulp van een hydraulisch systeem. Door de brug in 3D in te meten en te modelleren, kunnen we niet alleen de huidige staat van de brug in kaart brengen, maar ook de historische aspecten ervan behouden en documenteren. De Erasmusbrug is een belangrijk onderdeel van de skyline van Rotterdam en heeft een grote symbolische waarde voor de stad.

Met behulp van onze Riegl VZ 400i laserscanner kunnen we tot op een afstand van 800 meter zeer nauwkeurige metingen uitvoeren. Voor het inmeten van de brug hebben we 112 posities ingenomen en in totaal 124 scans gemaakt, waarmee we miljoenen meetpunten in 3D hebben vastgelegd.

Door middel van verschillende scans vanuit diverse perspectieven wordt een puntenwolk opgebouwd. Om een volledig beeld van het object te krijgen, wordt ervoor gezorgd dat er overlap is tussen de scans. Dit samenvoegen van de scans tot één geheel wordt registreren genoemd en gebeurt met behulp van geavanceerde en specifieke software.

3d-laserscanning-met-riegl-laserscanner.jpg
20915 Erasmusbrug Model 620 365.jpg

3D modelleren van de Erasmusbrug in Rotterdam

Op basis van de nauwkeurig ingemeten scandata kunnen wij gedetailleerde 3D modellen creëren van het betreffende object en de omgeving. Deze methode, bekend als Scan to BIM, stelt ons in staat een solide en duurzame basis te bieden voor verdere werkzaamheden van onze klanten.

Onze digitale tweeling biedt niet alleen inzicht, maar ontzorgt onze klanten ook door hen in staat te stellen een as-built situatie van het object te visualiseren. Voor de Erasmusbrug in Rotterdam hebben wij bijvoorbeeld een 3D Revit model gemaakt, dat gebruikt kan worden voor renovatie of deformatieanalyses, onder andere.

Erasmusbrug in Hyperplane

Hyperplane is het platform waarop we de projecten leveren aan onze klanten, we een as-built dossier wat gedeeld kan worden met de stakeholders binnen het project. Wat biedt Hyperplane:

  • Een 3D puntenwolk viewer: hiermee bekijk je de puntenwolk vanuit een 3D perspectief. Binnen de viewer is het mogelijk om metingen uit te voeren.
  • In de 3D puntenwolk kunnen foto's en bestanden worden gekoppeld aan de exacte locatie.
  • Link naar een 360 graden foto viewer met de optie om in de foto metingen te kunnen verrichten
  • Link naar een 3D model viewer waarbinnen je het model kunt bekijken.
  • Filmpjes, foto's en 3D model bestanden zijn te bekijken en te downloaden vanaf het portaal

 

Diensten

Diensten tijdens deze case

Gerelateerde cases

Een aantal van onze
andere cases