3d inmeten civiel

Wij maken een 3D model van civiele constructies zoals bruggen, sluizen, tunnels en kademuren. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken zoals laserscanning, dronemetingen en multibeam peilingen. Deze vormen de basis voor inspectie, onderhoud, renovatie en nieuw ontwerp

Vanwege jarenlange ervaring in de civiele techniek zijn wij de geschikte partner voor het 3D inmeten van civiele waterbouwkundige constructies als bruggen, tunnels, kademuren en sluizen en hun omgeving. Van deze constructies maken we een exacte digitale copy die gebruikt kan worden voor inspectie en onderhoud of als startpunt voor een geplande renovatie. Deze puntenwolken zijn gepositioneerd in RD/NAP.

Op basis van de ingescande meetgegevens maken we tevens as-built 3D Modellen van de constructie en de omgeving en ontzorgen we hiermee onze klanten volledig.

Met behulp van een peilboot uitgevoerd met multibeam en een laserscanner brengen we tegelijkertijd zowel boven als onder water in beeld. Binnen korte tijd verzamelen we hiermee data over kades en bruggen in havens en stedelijke gebieden, daar waar laserscanning alleen onvoldoende data kan verzamelen.

3D-inmeten-laserscanning-3D-model-civiel-pointcloud-leap3d
3d-laserscanning-civiel-infra-leap3d.JPG

3d modelleren civiel

Op basis van de ingescande meetgegevens maken we tevens as-built 3D Modellen van de constructie en de omgeving en ontzorgen we hiermee onze klanten volledig. Onze 3D modellen vormen vervolgens een betrouwbaar uitgangspunt voor jouw renovatie project.

 

 

 

 

3d analyse civiel

Door de nieuw gebouwde situatie in 3D te meten, is het mogelijk om deze te vergelijken met het ontwerp en of dit binnen de toleraties valt die vooraf zijn gedefinieerd. Hierdoor heeft 3D meting in een vroeg stadium grote toegevoegde waarde tijdens de implementatie fase van de bouw in een later stadium.

 

 

3d-laserscanning-civiel-infra-puntenwolk-3d-inmeten.JPG

Quote...

"De samenwerking met leap3d heb ik als zeer prettig en professioneel ervaren. De leveringen van de point clouds en 3d modellen waren keer op keer van uitmuntende kwaliteit en werden op tijd en volgens afspraak geleverd"

Hidde van der Eijck - Movares, April 2021

diensten

diensten binnen de
branche

Cases

450 bruggen van Amsterdam

Het 3d inmeten van de 450 van de 850 bruggen die Amsterdam rijk is. Hiermee zorgden we voor een visualisatie van de brug tijdens inspectie. Inspectietekeningen zijn niet langer nodig.

Lees meer
Brug-320-drieharingenbrug-laserscanning-inspectie.jpg

Cases

uitbreiding beatrixsluis

3D inmeten van interieur en exterieur ten behoeve van een accuraat as-built dossier voor de uitbreiding van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein.

Lees meer
Beatrixsluis_Leap3D_laserscanning grijs.jpg

Cases

erasmusbrug rotterdam

3D inmeten en 3D modelleren en 3D visuals van de Erasmusbrug in Rotterdam

Lees meer
3d-laserscanning-civiel-infra-leap3d.JPG