3D inmeten en 3D modelleren civiele kunstwerken

 

In de wereld van civiele techniek, GWW en Infra, lopen projecten vaak tegen een uitdaging aan: het ontbreken van accurate of bijgewerkte tekeningen van bestaande constructies. Dit kan tot aanzienlijke problemen leiden bij renovatie- of onderhoudsprojecten. Hier bieden wij een oplossing voor.

Met onze jarenlange ervaring en grondige kennis van de branche, kunnen we je helpen met het nauwkeurig 3D inmeten van constructies zoals bruggen, tunnels, kademuren of sluizen en hun omgeving. Met behulp van laserscanning creëren we een exacte digitale kopie van de constructie. Deze dient als een betrouwbare en up-to-date bron van informatie, compenserend voor het gebrek aan actuele tekeningen.

Maar we bieden meer dan alleen inmeten. Op basis van de ingescande meetgegevens maken we as-built 3D modellen van de constructie en de omgeving. Deze modellen vormen een betrouwbaar uitgangspunt voor jouw renovatieproject. Door deze service nemen we je alle zorgen uit handen, zodat je je kunt concentreren op waar je echt goed in bent.

Bovendien biedt onze technologie de unieke mogelijkheid om zowel boven als onder water data te verzamelen. Onze peilboot, uitgerust met multibeam en een laserscanner, verzamelt in korte tijd data over kades en bruggen in havens en stedelijke gebieden. Dit is onmisbaar in gebieden waar laserscanning alleen niet genoeg data kan verzamelen.

We begrijpen de uitdagingen die je tegenkomt in je projecten en bieden de technologie, expertise en klantgerichtheid om je de beste service te bieden. We kijken ernaar uit om samen met jou aan jouw projecten te werken en deze naar een hoger niveau te tillen.

3D-inmeten-laserscanning-3D-model-civiel-pointcloud-leap3d

Quote...

"De samenwerking met leap3d heb ik als zeer prettig en professioneel ervaren. De leveringen van de point clouds en 3d modellen waren keer op keer van uitmuntende kwaliteit en werden op tijd en volgens afspraak geleverd"

Hidde van der Eijck - Movares, April 2021

diensten

diensten binnen de
branche

Insights

leap3d. nieuws & 3D insights.

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van de Haringvlietbrug

Voor de vervanging van het beweegbare gedeelte van de Haringvlietbrug hebben wij het brugdeel ingemeten in 3D en gemodelleerd om gedetailleerde en nauwkeurige informatie te leveren voor de planning en uitvoering van het project. Door onze expertise in 3D-inmetingen en -modellering toe te passen, hebben wij bijgedragen aan het succesvolle verloop van dit project.

Lees meer
3d-laserscanning-multibeam-haringvlietbrug-leap3d.jpg

Cases

3D inmeten van 450 bruggen in Amsterdam met laserscanning

Door het 3D inmeten van 450 van de 850 bruggen in Amsterdam, hebben we gezorgd voor een visuele weergave tijdens inspecties, waardoor inspectietekeningen overbodig zijn geworden

Lees meer
3D-inmeten-en-3d-modelleren-op-basis-van-laserscanning-van-bruggen--door-Leap3D

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van de Papendrechtsebrug

Rijkswaterstaat voert verschillende vervanging- en renovatieprojecten uit waarbij men objecten die het einde van hun technische levensduur naderen weer klaarmaakt voor de toekomst. Wij hebben de Papendrechtsebrug ingemeten met behulp van laserscan technologie en maakten op basis hiervan een 3D model

Lees meer
3d-laserscanning-en-3d-modelleren-papendrechtsebrug-voor-rijkswaterstaat-door-leap3d.JPG

Cases

Inspectiemodellen van historische bruggen en sluizen

Het 3D inmeten van historische bruggen en sluizen wordt gedaan met behulp van zowel laserscanning als fotogrammetrie, wat resulteert in een inspectiemodel. Laserscanning staat bekend om zijn nauwkeurigheid terwijl fotogrammetrie zorgt voor fotorealistische beelden. Zo krijg je een compleet en gedetailleerd beeld van de staat van de constructie.

Lees meer
3d-inmeten-en-fotogrammetrie-historische-bruggen-en-sluizen.jpeg