3d inmeten in de scheepvaart

 

Laserscanning is een technologie die een flinke groei heeft doorgemaakt in de maritieme industrie voor het snel en accuraat as-built informatie te verzamelen van schepen. De meetgegevens worden gebruikt voor de implementatie van jouw retrofit project

Denk hierbij aan:

  • Installatie van Ballast Water Treatment Systemen in een bestaand schip (BWTS)
  • Installatie van Scrubber systemen in een bestaand schip (Exhaust Treatment Systemen)
  • Het visualiseren en kwantificeren van schade aan schepen
  • Veranderingen of toevoegingen aan een bestaand schip in het ontwerp of een systeem
  • Reverse engineering
  • 3D visualisatie tijdens inspectie

Vanwege onze geografische ligging -  de wereldhavens van Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam (ARA) zijn zo te bereiken - kunnen wij snel schakelen en zijn wij zeer flexibel. Onze deskundige en ervaren medewerkers hebben jaren ervaring met het 3D scannen van machine- en pompkamers op schepen en weten hierdoor precies wat er gescand dient te worden en welke delen van cruciaal belang zijn.

Met de gemaakte scans krijgen we een gedetailleerde 3D puntenwolk van de huidige situatie aan boord, op basis waarvan we een 3D Mesh of 3D CAD model kunnen maken, waarna je hiermee aan de slag kunt voor het verdere ontwerp.

3D-inmeten-en-3d-modelleren-op-basis-van-laserscanning-van-schepen-door-Leap3D
3D-inmeten-en-3d-modelleren-op-basis-van-laserscanning-van-schepen-door-Leap3D

voordelen laserscanning

  • Er is vaak maar beperkte tijd tijd beschikbaar als een schip aan wal ligt. Met laserscanning brengen we snel en accuraat de werkelijke situatie in 3D in beeld. Hiermee voorkomen we een handmatig, tijdrovende en foutgevoelige inmeting.
  • Elk detail is in 3D en op schaal beschikbaar, hierdoor kun je als naval engineer een accuraat dossier opbouwen van de pompkamer en machinekamer om een juiste installatie te kunnen inbouwen. 
  • Laserscanning biedt een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid op basis waarvan een systeem retrofit kan worden ontworpen. Hierdoor hoeft het schip bij inbouw minimaal op de werf te verblijven omdat er geen tijdrovende inefficienties onstaat tijdens de installatie
  • We leveren 360° fotografie in hoge resolutie waardoor de je virtueel de as-built situatie kunnen bekijken.

bwts

Ballastwaterlozing is momenteel waarschijnlijk het grootste milieuprobleem binnen de scheepvaart. Systematisch wordt een enorme hoeveelheid zeewater over de hele wereld getransporteerd. Het lozen van ballastwater in een verre, volgende aanloophaven kan een negatieve impact hebben op het maritieme milieu. Het is verplicht om aan boord ballastwaterbehandeling uit te voeren. De behandeling zorgt ervoor dat het ballastwater vrij is van biologische materialen zoals dieren, virussen, bacteriën of planten. Er zijn hiervoor verschillende systemen denkbaar, waarbij wij je kunnen ontzorgen bij het efficient en effectief installeren hiervan.

3D-inmeten-en-3d-modelleren-op-basis-van-laserscanning-van-schepen-door-Leap3D

diensten

diensten binnen de
branche

Cases

3D scan Ballast Water Treatment System Patagonia

3D inmeten van een machinekamer op een schip ten behoeve van de implementatie van een BWTS

Lees meer
Patagonia 1920x1080 grijs.jpg

Cases

as-built 3d model habitat

3D inmeten en 3D as-built modelleren van een habitat

Lees meer
Habitat_scan2model_05 grijs.jpg

Cases

inmeten en 3d modelleren saturatiesysteem

3D inmeten en 3D as-built modelleren van een saturatiesysteem

Lees meer
3D_Saturatie_scan2model_20 grijs.JPG