3d inmeten in de industrie

Vanwege de hoeveelheid aan leidingen, installaties en complexe vormen is laserscanning uitermate geschikt voor het 3D inmeten van as-built situatie van industriële omgevingen. We maken vervolgens een 3D model ten behoeve van jouw re-engineerings project.

Met 3D-laserscanning brengen wij snel én nauwkeurig een bestaande situatie volledig 3D in beeld, daar waar een grote mate van nauwkeurigheid en detail is vereist. Zo scannen we bijvoorbeeld olietanks, pijpleidingconstructies in de olie- en gasindustrie en installaties in de industrie.

Of je nu verantwoordelijk bent voor een project voor het aanpassen van een productielijn bij een levensmiddelnfabrikant, of dat er een elektriciteitscentrale geinspecteerd moet worden of er upgrades moeten worden gemaakt van installaties en leidingen met complexe vormen, dan is veiligheid, snelheid en toegang tot nauwkeurige as-built informatie van essentieel belang als uitgangspunt van je project

 

3D-inmeten-industrie-leap3d.JPG
3d-inmeten-industrie-laserscanning-fabriek-leap3d.JPG

3d modelleren

Op basis van de puntenwolk maken we accurate 3D modellen van de ingemeten objecten in ieder gewenst formaat welke we vooraf met je afstemmen. Vervolgens kun je met dit model aan de slag voor het verdere ontwerp en voorbereiding voor het implementatie van het project.

3d analyseren

Virtueel inzicht krijgen waar onderhoud nodig is? Dit kunnen we met behulp van nauwkeurig ingewonnen scandata en de analyse hierop. Dit is een efficiënte, duurzame, snelle en nauwkeurige methode, alle informatie is virtueel beschikbaar op ieder moment.

Met onze 3D laserscanner kan een grote hoeveelheid aan waardevolle, accurate informatie worden verzameld in een korte tijd.
Hiermee kunnen we alle mogelijke objecten inmeten en hierop geometrische analyses loslaten. Denk hierbij aan een rondheidsanalyses, waarbij we afwijkingen kunnen rapporteren ten opzichte van een mathematische cirkel, een scheefstandsanalyse, een oppervlakte analyse, een vlakheidsanalyse of wanddikte metingen, waardoor we onrondheid, scheefstand, vervormingen, beschadigingen en ook volumes inzichtelijk kunnen maken. Tevens kunnen we onze meetresultaten van de werkelijke situatie vergelijken met het theoretische 3D model

Met de door ons aangeleverde informatie kan het object en de omgeving, in detail, gevisualiseerd en geanalyseerd worden voor efficiënte inspecties en onderhoud

 

3d-inmeten-laserscanning-3d-scannen-industrie-leap3d.JPG

diensten

diensten binnen de
branche

Cases

3d inmeten en analyses van tanks

3D inmeten, 3D modelleren en analyses op tanks. Dit maakt inspecties en onderhoud efficiënter.

Lees meer
3d-inmeten-laserscanning-3d-analyses-tanks