Samenwerking Rijkswaterstaat en Leap3d

“Leap3d combineert een goede kwaliteit met een duidelijke en flexibele manier van werken”

Rijkswaterstaat voert verschillende vervanging- en renovatieprojecten uit waarbij men objecten die het einde van hun technische levensduur naderen weer klaarmaakt voor de toekomst. Eén van deze projecten betreft de Papendrechtsebrug in de N3. Leap3d ondersteunde hierbij door de brug 3D in te scannen en de scans te verwerken in een 3D-model.

Martin Bakker, omgevingsadviseur bij Rijkswaterstaat: “Eén van de projecten waarmee we ons op dit moment bezighouden is de Papendrechtsebrug in de N3 over de Beneden Merwerde. Om deze brug klaar te maken voor de toekomst, vervangen we de komende tijd het beweegbare deel van de brug: de klep, het bewegingswerk en het contragewicht.” Kessy Willems, technisch manager bij Rijkswaterstaat vult aan: “De Papendrechtsebrug stamt uit de jaren 60 en de tekeningen hiervan waren dan ook met de hand gemaakt. Met het oog op de werkzaamheden is het prettig om over goede geverifieerde afmetingen van de huidige situatie te beschikken. Hiermee houden we bovendien onze areaalgegevens up-to-date.”

3d-laserscanning-en-3d-modelleren-papendrechtsebrug-voor-rijkswaterstaat-door-leap3d
3d-laserscanning-en-3d-modelleren-papendrechtsebrug-voor-rijkswaterstaat-door-leap3d

3D-model en 360-graden foto’s

Leap3d voerde een 3D-scan van de brug uit en maakte op basis van de puntenwolk die deze scan opleverde een 3D-model van de brug. Daarnaast maakte het bedrijf een aantal 360-graden foto’s van de ruimte in de brug en van de buitenzijde. Deze bieden het projectteam een goed beeld van de staat van de brug.

Prettige samenwerking

Kessy Willems: “Leap3d combineert een goede kwaliteit met een prettige manier van werken en communiceren. Rens Jansen en zijn collega’s maakten duidelijke afspraken met ons en kwamen deze ook na. Ze leverden het eindproduct tijdig op en haalden hiermee de krappe deadline van het project. Bovendien toonde Leap3d flexibiliteit, bijvoorbeeld toen we om een ander format van het 3D-model vroegen. Dit snelle schakelen waarderen wij enorm. We zijn daarom heel tevreden over de samenwerking met Leap3d.”

Diensten

Diensten tijdens deze case

Gerelateerde cases

Een aantal van onze
andere cases