Ontbreken de inspectietekeningen van sluizen en bruggen?

 

Wij maken 3d inspectie- en onderhoudsmodellen van bruggen en sluizen op basis van laserscanning en fotogrammetrie. Door het gebruik van laserscanning zijn de modellen nauwkeurig met exacte maatvoering. Onze laserscanners zijn uitgerust met een GPS/RTK waardoor de modellen gegeorefereerd zijn en dus op de exacte locatie in de wereld worden gepositioneerd. Door gebruik van foto's geeft het een fotorealistisch resultaat waarin alle details zichtbaar zijn.

Vervolgens kunnen we met behulp van multibeam peilingen de onderwaterbodem in beeld brengen en combineren met de ingemeten bruggen en sluizen. Zo ontstaat er een compleet gecombineerd beeld van zowel boven- als onder water

De data wordt zowel stationair verzameld met laserscanners als met behulp van drones zodat ook lastig te bereiken plekken in beeld kunnen worden gebracht.

De 3d modellen kunnen vervolgens worden ontsloten in ons inspectieportaal Hyperplane gebaseerd op ZXY cloud.  De software geeft een gecombineerd beeld van de toestand van assets, zowel onder- als bovenwater waarbij de 3D modellen online beschikbaar zijn.
Inspectieresultaten worden geannoteerd in 3D modellen waardoor de locaties van gebreken en risico's helder gecommuniceerd kunnen worden met de diverse stakeholders. De verschillende soorten informatie zoals foto’s, video’s, labresultaten en beheers- en onderhoudsmaatregelen worden getoond via decomposities op basis van IMBOR, NEN2767 of een eigen vrije decompositie. Deze decompositie wordt weergegeven in 3D-modellen of met annotaties in technische tekeningen, zodat de locatie van de gegevens onmiskenbaar duidelijk is.

inspectiemodel-lasescanning-valpoort-goouda-fotogrammetrie-3dmodel.jpg
inspectiemodel-donkere-sluis-gouda-laserscanning-fotogrammetrie.jpg

Donkere Sluis Gouda

De Donkere Sluis in Gouda hebben we ingemeten met behulp van laserscanning en fotogrammetrie en we maakten hiervan dit 3d model.

inspectiemodellen voor historische bruggen en sluizen

Donkere Sluis Gouda

We combineren laserscanning en fotogrammetrie voor het maken van fotorealistische inspectiemodellen van historische bruggen en sluizen. 

inspectiemodellen voor historische bruggen en sluizen

Mallegatssluis Gouda

We combineren laserscanning en fotogrammetrie voor het maken van fotorealistische inspectiemodellen van historische bruggen en sluizen. 

3D BIM model bruggen en sluizen

Veerpoort Schoonhoven

We combineren laserscanning en fotogrammetrie voor het maken van fotorealistische inspectiemodellen van historische bruggen en sluizen. Onze bouwkundig opgeleide medewerkers maken hiervan een 3D BIM Model.

Diensten

Diensten tijdens deze case

Gerelateerde cases

Een aantal van onze
andere cases