Inmeten met drone

We maken gebruik van drones bij het inmeten van objecten en terreinen. Dit maakt het ons mogelijk om snel data te verzamelen en tevens gevaarlijke of moeilijk bereikbare locaties in te meten

Denk hierbij aan uitgestrekte of lastig toegankelijke terreinen, maar ook aan daken van gebouwen of opslagtanks.

Een drone kan zijn uitgerust met een laserscanner, voor het maken van een 3D scan met de drone. Een andere veelgebruikte methode om 3D beelden te maken is fotogrammetrie. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een camera die foto's maakt van zeer hoge precisie, waarbij ook gps-coordinaten worden vastgelegd. Deze foto's worden vervolgens met specifieke software aan elkaar gerekend waarna er een 2,5D of 3D model ontstaat.

Met de drone meten we snel en accuraat vanuit de lucht.

Inmeten-met-drone-3d-meten-fotogrammetrie-leap3d
volumebepaling-drone-laserscanning-maltha-glas.jpg

Drones bij het meten van voorraadvolume

Periodiek worden er door ons volumes van voorraden bepaald ten behoeve van de financiële maandafsluiting. Waar traditionele meetmethodes niet volstaan biedt 3D laserscanning of gebruik van fotogrammetrie een perfecte uitkomst. Op de buitenlocaties meten we in met een drone. Bij het scannen van binnen locaties scannen we met de stationaire laserscanner.

Volumemetingen met behulp van een drone zijn echter niet alleen sneller, maar vooral ook veiliger en aanzienlijk nauwkeuriger. Hiermee bieden we een betrouwbaar methode voor het bepalen van volumes.

Binnen korte tijd analyseren we de data en leveren we een gedetailleerd rapport van de gemeten volumes.

We bieden middels deze methode de mogelijkheid om de volumes te bepalen van alle soorten bulkproducten, denkend aan grond, zout, kolen, glas, ijzerertsen, granen, aardappelen etc.

diensten

aanvullende diensten

We maken gebruik van drones voor het inmeten van voorraad depots voor het bepalen van volumes en het maken van Digitale terrein modellen. Hiermee winnen we snel en accuraat data in vanuit de lucht.

 

 

Cases

Klant aan het woord: ATM

ATM is één van Europa’s grootste professionele verwerkers voor verontreinigde grond en teerhoudend asfaltgranulaat, afvalwater en oliehoudend slib. Daarnaast verwijdert het bedrijf een breed scala aan gevaarlijke afvalstoffen, zoals verpakt chemisch afval. Voor ATM leveren we maandelijks de volumebepalingen van de voorraaddepots.

Lees meer
laserscannen-en-3d-modelleren-atm-renewi-door-leap3d-4.jpg

Cases

volumemeting glasrecycling bedrijf

3D inmeten van volumes van voorraden bij een recyclingbedrijf voor glas

Lees meer
20065 Maltha Volumepaling inmeten drone grijs.jpg

Cases

volumemeting voorraden verontreinigde grond

3D inmeten van volumes van voorraden verontreinigde grond

Lees meer
20059 ATM volumebepaling laserscanning grijs.jpg