Ontdek de 15 voordelen van laserscanning

 

Welkom bij onze blog over de 15 voordelen van laserscanning in de bouw! Laserscanning heeft de manier waarop gebouwen worden ingemeten en projecten worden uitgevoerd, veranderd. Van precisie tot tijdsbesparing en kostenoptimalisatie, laten we de talrijke voordelen verkennen die laserscanning biedt voor transformatie-, renovatie- en restauratieprojecten. 

 

 1. Eliminatie van meetfouten: Laserscanners leveren uiterst nauwkeurige metingen op die traditionele meetmethoden niet kunnen evenaren.
 2. Vastleggen van complexe vormen: Met 3D-laserscanning kunnen zelfs de meest complexe vormen eenvoudig worden vastgelegd.
 3. Tijdsbesparing: Het inmeten met laserscanners gaat snel en het genereren van een 3D-model op basis van de scans verloopt aanzienlijk sneller.
 4. Voorkomen van faalkosten: Door consistente metingen bij laserscanning worden foutieve berekeningen en beslissingen tijdens de implementatie van een project voorkomen.
 5. Meten op lastige posities: Laserscanners kunnen objecten meten zonder dat er fysiek contact nodig is, zelfs op lastig bereikbare posities tot wel 800 meter afstand.
 6. Altijd digitaal toegankelijk: Eenmaal ingemeten zijn objecten digitaal en 24/7 beschikbaar voor alle belanghebbenden, waardoor herhaalbezoeken aan de locatie worden vermeden. Daarnaast kunnen virtuele 360 graden viewers worden gebruikt voor eenvoudige metingen in het gebouw.
 7. Verbeterd inzicht: Puntenwolken gegenereerd door laserscanning bieden inzicht en visuele ondersteuning van het gebouw en de omgeving.
 8. Integratie van puntenwolk en nieuw model: Het nieuwe model kan worden gepositioneerd in de puntenwolk, wat diverse visualisatiedoeleinden en analyses mogelijk maakt, zoals het controleren of een gebouw conform het ontwerp is gebouwd.
 9. Professionele en innovatieve uitstraling: Laserscanning is een innovatieve manier van inmeten, waarmee je jouw opdrachtgever kunt laten zien dat je werkt met een professioneel en vooruitstrevend bureau.
 10. Verbeterde communicatie en samenwerking: Laserscans bieden een gemeenschappelijke basis voor communicatie tussen alle belanghebbenden, waardoor misverstanden en fouten worden verminderd.
 11. Betere projectplanning: Met nauwkeurige metingen en 3D-modellen kunnen projectplannen realistischer en gedetailleerder worden opgesteld, wat leidt tot betere planning en efficiëntie.
 12. Optimalisatie van bouwprocessen: Laserscanning helpt bij het identificeren van knelpunten, optimaliseren van workflows en het verminderen van bouwfouten, wat resulteert in een efficiënter bouwproces.
 13. Kwaliteitscontrole en verificatie: Laserscans kunnen worden gebruikt voor nauwkeurige kwaliteitscontrole en verificatie van uitgevoerde werkzaamheden, wat bijdraagt aan de algehele bouwkwaliteit.
 14. Kostenbesparing: Door de nauwkeurigheid, tijdsbesparing en het voorkomen van faalkosten, leidt laserscanning uiteindelijk tot kostenbesparingen in bouwprojecten.
 15. Toekomstbestendigheid: Door het gebruik van laserscanning toon je aan dat je investeert in moderne technologieën, waardoor je klaar bent voor de toekomst en je concurrentievoordeel behoudt.

 

3d-Laserscanning-door-leap3d-3dinmeten.jpg