Mastermilo

Mastermilo is een technisch YouTube kanaal gewijd aan techniek. Met de kanalen Mastermilo (720.000 abonnees) en Werkplaatsvlog (130.000 abonnees) maken ze technische projecten om te laten zien hoe tof techniek wel niet is. Op dit moment zijn ze bezig met het opknappen van een Type 69-II tank uit Irak die van Saddam Hussein is geweest.

We hebben de geschutskoepel van deze tank gescand. Dit om de rekken die er in de golfoorlog omheen zaten goed terug te kunnen plaatsen. Rekken zijn om RPG (Rocket Propelled Grenade) te laten exploderen voor ze de koepel raken. Op basis van de meting bepaalt Mastermilo vervolgens exact in Solidworks hoe de rekken gemonteerd moeten worden. Overigens bleek uit onze meting dat de Irakezen destijds de rekken verkeerd op de koepel hadden gemonteerd.

Leuke toepassing van scan techniek voor met name de complexe en niet symetrische vormen.

Get to know
leap3d.

Onze meerwaarde voor jouw project. Kleine verschillen tussen werktekeningen en werkelijkheid kunnen grote gevolgen hebben voor planning, uitvoering én begroting. Met onze 3D inzichten helpen we je deze gevolgen te minimaliseren.