3D inmeten

Wat is 3D inmeten?

 

3D inmeten is het proces van het nauwkeurig meten van de fysieke kenmerken en dimensies van een object of ruimte in 3D, met behulp van geavanceerde meetinstrumenten en technologieën zoals laserscanners, fotogrammetrie of lidar. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt voor het maken van 3D-modellen en -tekeningen voor ontwerp-, bouw-, of renovatieprojecten.

Als specialist in 3D inmeten gebruiken we geavanceerde laserscanners om de werkelijkheid tot op de millimeter nauwkeurig te meten en een digitale kopie te creëren. Hierdoor verzamelen we snel en accuraat informatie met een hoge mate van betrouwbaarheid voor jouw project.

Of het nu gaat om stationaire laserscanners, drones of multibeam voor onderwaterinmetingen, we hebben alles in huis om aan jouw behoeften te voldoen en de complete werkelijkheid van jouw project in kaart te brengen.

Met onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis bieden we jou een betrouwbaar fundament voor het nemen van beslissingen in je project. Onze passie voor precisie zorgt ervoor dat we altijd streven naar het hoogst mogelijke niveau van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in onze 3D inmetingen.

 

 

3d-laserscanners-leap3d-Riegl-FARO-Stationaire-scanners.JPG

3D inmeten ontdek de mogelijkheden

3D inmeten is de perfecte manier om de werkelijkheid in kaart te brengen en een digitale kopie te maken. Met behulp van geavanceerde laserscanners meten we de omgeving tot op de millimeter nauwkeurig. Zo verzamelen we snel en accuraat informatie voor diverse projecten, van bouw en architectuur tot aan de industrie en infrastructuur.

Bij 3D inmeten zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kunnen we zowel stationaire laserscanners als drones en multibeam gebruiken om aan de specifieke behoeften van jouw project te voldoen. Of het nu gaat om het inmeten van een gebouw, brug, weg of tunnel, met onze ervaring en kennis in het vakgebied zorgen we altijd voor de meest nauwkeurige metingen en betrouwbare resultaten.

Met behulp van de scandata die we verzamelen met onze laserscanners, creëren onze eigen bouwkundige modelleurs 3D-modellen of 2D-tekeningen die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften. Bovendien beschikken we over software die puntenwolken kan omzetten naar IFC-mesh-bestanden, waardoor het modelleren overbodig wordt. Zo heb je toch toegang tot een IFC-bestand waarop je kunt modelleren, zonder dat je tijd hoeft te besteden aan het maken van het model.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van 3D inmeten en hoe dit jouw project kan helpen? Neem dan contact op met ons en ontdek de talloze mogelijkheden die wij bieden om de werkelijkheid in kaart te brengen.

 

3D meten op locatie

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor 3D metingen op locatie, dan is Leap3d jouw ideale keuze. Wij hebben een ervaren team van professionals die snel en nauwkeurig 3D metingen kunnen uitvoeren met behulp van onze geavanceerde laserscanners. Ons team kan op iedere willekeurige projectlocatie, waar dan ook ter wereld, 3D metingen uitvoeren. Bovendien staan we 24/7 klaar om accurate metingen te leveren en jouw project te ondersteunen. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw project kunnen helpen met onze 3D meetoplossingen op locatie.

3D inmeten terrein - Digitaal terrein model

In een digitaal terrein model, ook wel DTM genoemd, wordt de huidige situatie van een terrein in detail vastgelegd. Met behulp van de DTM kunnen vervolgens berekeningen worden uitgevoerd die van toepassing zijn op bijvoorbeeld de juiste hoogte, volume of inhoud van een terrein. Het inmeten doen we met behulp van drones of stationaire laserscanners.

3D inmeten met laser scanning nauwkeurig en snel!

Leap3d is specialist in het 3D inmeten laser scanning van uiteenlopende objecten in diverse branches. Met onze achtergrond en ervaring weten we waar we op moeten letten bij het inmeten en bieden we je data waarmee je aan de slag kunt in jouw project. Er zijn vele toepassingen denkbaar in de verschillende branches waarbij 3D laserscanning een uitkomst biedt. Lees ook ons blog over de 15 voordelen van laserscanning.

 

3D scan gebouw

3D scannen is inmiddels een gangbare manier voor het digitaal inmeten van gebouwen. Met het maken van 3D scans van het gebouw maken we accuraat en snel een puntenwolk van het gebouw en de omgeving. De puntenwolk wordt vervolgens gebruik voor het maken van 2D plattegronden (Scan to AutoCAD) of het maken van een 3D BIM Model (Scan to BIM) of een 3D Mesh bestand (IFC)

3D inmeten civiel / infra

3D scannen is inmiddels een manier voor het digitaal inmeten in civiele kunstwerken. Met het maken van 3D scans maken we accuraat en snel een puntenwolk van het civiele waterbouwkundige constructies en de omgeving. De puntenwolk wordt vervolgens gebruik voor het maken van 2D plattegronden (Scan to AutoCAD) of het maken van een 3D BIM Model (Scan to BIM) of een 3D Mesh bestand (IFC). Heb je inzicht nodig in een terrein dan verzorgen we een digitaal terrein model

3D inmeten overige branches

3D scannen is inmiddels een manier voor het digitaal inmeten voor diverse toepassingen. Met het maken van 3D scans maken we accuraat en snel een puntenwolk van alle mogelijke toepassingen en de omgeving. Zo meten we machinekamers van schepen, tanks in de industrie, bomen en telecommasten of hoogspanningsmasten in. De puntenwolk wordt vervolgens gebruik voor het maken van 2D plattegronden (Scan to AutoCAD) of het maken van een 3D BIM Model (Scan to BIM) of een 3D Mesh bestand (IFC). Heb je inzicht nodig in een terrein dan verzorgen we een digitaal terrein model

diensten

3D inmeten

Of het nu gaat over een transformatie-, renovatie-, herinrichting- inspectie- of inspectieproject, wij bieden je de data die je nodig hebt om jouw project te laten slagen. Afhankelijk van het object maken we gebruik van stationaire laserscanners of meten we vanuit de lucht met een drone of onder water met behulp van multibeam. Zo geven we je een inzicht waarmee jij aan de slag kunt in jouw project.

Starten met laserscanning?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D laserscanning en 3D modelleren, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Periodiek sturen we je de nieuwste inzichten en toepassingen van laserscanning.

Download ons stappenplan

Wil je een start maken met laserscanning? In ons stappenplan geven we aan waaraan je moet denken om laserscanning succesvol toe te passen in jouw project

starten-met-laserscanning-stappenplan-leap3d.jpg

INSIGHTS