3D inmeten het vastleggen van de werkelijkheid

Wat is 3D inmeten?

 

3D inmeten is een meetmethode waarbij we met  laserscanning een realistisch 3D-beeld van de werkelijkheid maken. Met deze techniek brengen we bijvoorbeeld de bestaande situatie van een gebouw, monument of installatie volledig in kaart. Leap3d is specialist in het 3D inmeten van de werkelijkheid met onze laserscanners tot op de millimeter nauwkeurig naar een digitale kopie. Hiermee verzamelen we binnen korte tijd veel accurate informatie met een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid voor jouw project. We kunnen onze laserscans combineren met foto's, ook wel fotogrammetrie genoemd. Naast een accurate puntenwolk is het ook nog fotorealistisch.

Afhankelijk van het in te meten object maken we gebruik van stationaire laserscanners. Daarnaast meten vanuit de lucht met een drone of onder water met behulp van multibeam.

Op deze manier meten we de complete werkelijkheid voor jouw project zowel boven als onder water. In de loop der jaren hebben we veel kennis en ervaring verworven in ons vakgebied. Onze passie voor precisie biedt je een betrouwbaar fundament voor het nemen van besluiten in je project

3d-laserscanners-leap3d-Riegl-FARO-Stationaire-scanners.JPG

3D inmeten ontdek de mogelijkheden:

Heb je voor jouw project betrouwbare en nauwkeurige meetgegevens nodig? leap3d kan je hierbij helpen. Met behulp van laserscanning zijn we in staat snel en accuraat data te verzamelen over jouw project. Of dit nu een gebouw is, een bedrijventerrein, een civiele waterbouwkundige constructie, een machinekamer van een schip of een fabrieksomgeving.

Op basis van de ingewonnen scandata maken we met onze eigen bouwkundig opgeleide modelleurs fit for purpose 3D modellen of 2D tekeningen. Daarnaast beschikken we over software op puntenwolken om te zetten naar IFC Mesh bestanden. Hierdoor is het niet nodig om te modelleren en heb je toch de beschikking over een IFC bestand waartegen gemodelleerd kan worden.

Een geslaagd project begint met een betrouwbaar beeld van de werkelijkheid. Bij leap3d brengen we jouw werkelijkheid daarom betrouwbaar in beeld, vervolgens kan jij met onze data aan de slag voor jouw transformatie-, renovatie-, herinrichtings-, inspectie- of retrofit project.

 

 

 

 

3D meten op locatie

Leap3d beschikt over een ervaren team van professionals, die iedere 3D meting snel en nauwkeurig uitvoeren. Met onze laserscanners voeren we een 3D meting uit op iedere willekeurige project locatie waar dan ook ter wereld. Indien nodig staat het team 24/7 klaar om het project met accurate metingen te ondersteunen.

3D inmeten terrein - Digitaal terrein model

In een digitaal terrein model, ook wel DTM genoemd, wordt de huidige situatie van een terrein in detail vastgelegd. Met behulp van de DTM kunnen vervolgens berekeningen worden uitgevoerd die van toepassing zijn op bijvoorbeeld de juiste hoogte, volume of inhoud van een terrein. Het inmeten doen we met behulp van drones of stationaire laserscanners

3D inmeten met laserscanning nauwkeurig en snel!

Leap3d is specialist in het 3D inmeten van uiteenlopende objecten in diverse branches. Met onze achtergrond en ervaring weten we waar we op moeten letten bij het inmeten en bieden we je data waarmee je aan de slag kunt in jouw project. Er zijn vele toepassingen denkbaar in de verschillende branches waarbij 3D laserscanning een uitkomst biedt.

 

3D scan gebouw

3D scannen is inmiddels een gangbare manier voor het digitaal inmeten van gebouwen. Met het maken van 3D scans van het gebouw maken we accuraat en snel een puntenwolk van het gebouw en de omgeving. De puntenwolk wordt vervolgens gebruik voor het maken van 2D plattegronden (Scan to AutoCAD) of het maken van een 3D BIM Model (Scan to BIM) of een 3D Mesh bestand (IFC)

3D inmeten civiel / infra

3D scannen is inmiddels een manier voor het digitaal inmeten in civiele kunstwerken. Met het maken van 3D scans maken we accuraat en snel een puntenwolk van het civiele waterbouwkundige constructies en de omgeving. De puntenwolk wordt vervolgens gebruik voor het maken van 2D plattegronden (Scan to AutoCAD) of het maken van een 3D BIM Model (Scan to BIM) of een 3D Mesh bestand (IFC). Heb je inzicht nodig in een terrein dan verzorgen we een digitaal terrein model

3D inmeten overige branches

 

diensten

3D inmeten

Of het nu gaat over een transformatie-, renovatie-, herinrichting- inspectie- of inspectieproject, wij bieden je de data die je nodig hebt om jouw project te laten slagen. Afhankelijk van het object maken we gebruik van stationaire laserscanners of meten we vanuit de lucht met een drone of onder water met behulp van multibeam. Zo geven we je een inzicht waarmee jij aan de slag kunt in jouw project.

Starten met laserscanning?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D laserscanning en 3D modelleren, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Periodiek sturen we je de nieuwste inzichten en toepassingen van laserscanning.

Download ons stappenplan

Wil je een start maken met laserscanning? In ons stappenplan geven we aan waaraan je moet denken om laserscanning succesvol toe te passen in jouw project

starten-met-laserscanning-stappenplan-leap3d.jpg

INSIGHTS