as-built 3d (bim) model

Je krijgt een exacte digitale copy van het object in de vorm van een as built 3D (BIM) model op basis van de door laserscanners ingemeten puntenwolk 

Op basis van de ingemeten scandata maken we met onze eigen bouwkundig opgeleide modelleurs fit for purpose 3D modellen voor onze klanten. Afhankelijk van het beoogde doel van je project bepalen we vooraf de gewenste detaillering in het model.

Deze accurate 3D modellen vormen een betrouwbaar uitgangspunt voor jouw transformatie, renovatie of retrofit project. We maken modellen van alle mogelijke objecten: van gebouwen tot bruggen, van sluizen en tunnels tot machinekamers van schepen en productielijnen in de industrie. Van ieder object maken we een exacte digitale copy.

We gebruiken hiervoor specifieke software om de puntenwolken te verwerken en engineering sofware om de 3D modellen te maken. We spreken met je af in welk formaat wij het model leveren. We modelleren voornamelijk in Revit (rvt), maar Autocad (dwg), Archicad, Inventor, Solidworks, Sketchup, of de game engines Unity en Unreal is ook een mogelijkheid. Of we leveren in het standaard uitwisselingsformaat voor 3D BIM modellen (ifc).

Diensten modelleren hero 02.JPG
Diensten modelleren hero 03.JPG

wat is bim?

BIM staat voor Building Information Model of Bouw Informatie Model en geeft een virtueel 3D-beeld van de geometrische vormen van het object in ieder gewenst detail niveau en de achterliggende informatie. Een BIM model wordt gebruikt tijdens het virtueel bouwen waarbij je ervoor zorgt dat alle relevante informatie van het object gedurende de hele levenscyclus wordt opgeslagen, gebruikt, beheerd en ondersteund.

Alle partijen die bij het project betrokken zijn gebruiken op deze manier dezelfde actuele en continue beschikbare informatie en kunnen zien van elkaar wat er gebeurt, zodat de kans op fouten vanwege incorrecte informatie wordt geminimaliseerd.

Wij ontzorgen je in dit proces door het aanleveren van een nauwkeurig en accuraat geometrisch correct as-built model in ieder gewenst en vooraf afgestemd detailniveau. De as-built BIM modellen zijn in Revit getekend conform de RVB BIM norm, BIM Basis ILS en/of DRS (NLRS), en voorzien van NL/Sfb codering.

diensten

aanvullende diensten

Cases

as-built bim retail jumbo

3D inmeten en 3D modelleren van winkelpanden van Jumbo ten behoeve van renovatie en herinrichting

Lees meer
20013 Jumbo Ulvenhout grijs.jpg

Cases

as-built bim appartementencomplex

3D inmeten en 3D modelleren van een de buitenkant en gemeenschappelijke ruimtes van appartementencomplex ten behoeve van duurzaamheidsproject

Lees meer
20002 VVE Maassluis appartement foto grijs.jpg

Cases

3d model glijbanen tikibad duinrell wassenaar

3D inmeten van de bestaande glijbanen van het Tikibad Duinrell Wassenaar ten behoeve van een nieuw ontwerp

Lees meer
19148_Tikibad Duinrell_laserscanning_01 grijs.JPG