“Leap3d is flexibel en levert een goede kwaliteit”

PeoplePower is expert op het gebied van tekeningenbeheer en het maken van tekeningen en BIM-modellen van gebouwen. Het bedrijf werkt regelmatig samen met Leap3d voor het inmeten van gebouwen en terreinen voor PeoplePower-klanten. Projectleider Evert Druijff vertelt over de samenwerking.

 

Evert: “PeoplePower maakt en beheert gebouwinformatie. Wij verzorgen het tekeningbeheer en maken de tekeningen en BIM-modellen van gebouwen wanneer klanten hier nog niet over beschikken. Daarnaast houden we ons bezig met de engineering van grote nieuw- en verbouwprojecten. We hebben een dusdanige omvang dat we grote klanten kunnen bedienen. Tegelijkertijd is onze aanpak persoonlijk, waardoor we ook kleinere bedrijven kunnen bedienen. Wanneer organisaties extra capaciteit of kennis nodig hebben voor de engineering, springen onze collega’s graag bij om hen te ontzorgen.”

 

Prettige samenwerking

“We zien regelmatig dat er weinig of zelfs helemaal geen tekeningen zijn van gebouwen”, vervolgt Evert. “3d laserscanning is dan een mooie oplossing. Hiermee creëer je snel een goede basis voor deze tekeningen. Daarnaast gebruiken we 3d laserscanning ook in de engineeringsfase, als startpunt voor renovatie. Dan brengen we door middel van scans de huidige situatie in kaart, om hier vervolgens verder op te ontwerpen. In al deze gevallen maken we gebruik van laserscanning door Leap3d, waarna wij gaan tekenen en modelleren. Een hele prettige samenwerking.”

 

Ontzorgen waar mogelijk

Samen brachten PeoplePower en Leap3d onder andere voor een opdrachtgever van PeoplePower de binnenzijde van een pand in beeld. Leap3d verzorgde hierbij de scans, waarna PeoplePower deze in Revit verwerkte tot BIM modellen op basis waarvan de architect aan de slag kon met een nieuwe indeling. En voor een andere opdrachtgever van PeoplePower bracht Leap3d de installaties in een bestaand gebouw in kaart met laserscanning. Op basis van deze scans kon PeoplePower verder engineeren. Evert: “We werkten voorheen met meerdere partijen samen, maar met Leap3d hadden we de beste ervaringen. Daarom kozen we voor een exclusieve samenwerking. De mensen van Leap3d zijn open, denken goed mee en ontzorgen ons waar mogelijk. Ze zijn daarnaast flexibel en kunnen snel schakelen wanneer wij scans nodig hebben. Dat werkt prettig. En bovenal: Leap3d levert een goede kwaliteit. Dat is onmisbaar in ons vak!“

 

laserscannen-en-3d-modelleren-people-power-door-leap3d-2.png