3d laserscanning

3D inmeten van metrostation De Pijp ten behoeve van analyse of de ruwbouw binnen de toleranties valt ten opzichte van het ontwerp

Voor onze opdrachtgever hebben wij het gehele metrostation 'De Pijp' 3D ingemeten met laserscanners, om te bepalen of de ruwbouw overeenkomt met het ontwerp en of de afwijkingen binnen de tolerantiegrenzen vallen.

Vervolgens werden de restulaten van de 3D meting gedurende het afbouwproces voor diverse doeleinden gebruikt die niet direct op voorhand waren bedacht, maar gedurende het project werd de meerwaarde van de inmeting voor onze opdrachtgever duidelijk. Alle afmetingen van de inbouwcomponenten en kabelgoten waren beschikbaar en konden vervolgens gebruikt worden in het project.

 

Brandwerende bekleding

Een van de toepassingen was een meting voor het bepalen van de hoeveelheid en locatie van de brandwerende bekleding aan de stempels.  Tijdens de eerste meting is vastgesteld hoe de stempels zijn gepositioneerd zonder brandwerende bekleding. Na het aanbrengen van de brandwerende bekleding werd er een extra meting uitgevoerd.

Door een analyse te doen op beide metingen konden we exact de verschillen bepalen en werd inzichtelijk hoeveel brandwerende bekleding er op de stempels was aangebracht en op welke locatie. 

 

3D-laserscanning-station-de-pijp-NZ-lijn-Amsterdam 620 625.jpg

Laserscanning

Station de Pijp Noord/Zuid Lijn

Diensten

Diensten tijdens deze case

Gerelateerde cases

Een aantal van onze
andere cases