smart city eindhoven 

3D inmeten en 3D modelleren van Stratumseind in Eindhoven ten behoeve van crowdmanagement en handhaving

Hoe maak je een uitgaansgebied veiliger, levendiger en aantrekkelijker? Dat is waar Living Lab Stratumseind zich mee bezig houdt.

Stratumseind in Eindhoven is een Living Lab en proeftuin voor smart cities. Om de hier aanwezige sensoren en verlichting te kunnen testen is een nauwkeurig 3D model van de omgeving onmisbaar.

De sensoren die gebruikt worden zijn vervolgens real-time gekoppeld aan de door ons geleverde puntenwolk. We hebben deze straat met laserscanning ingemeten en gekleurd met HDR 360 graden foto's. Vervolgens is de puntenwolk omgezet naar een 3D model dat ook kan worden gebruikt in game engines zoals Unity of Unreal.

Dit 3D model van Stratumseind bestaat uit een modelomgeving voor Unity 3D. In deze software kunnen gamedesigners het model gebruiken als omgeving voor spelontwikkeling. Het model bestaat uit de gevels van de gebouwen langs Stratumseind en de zijstraten. De gemeente Eindhoven heeft het 3D model van Stratumseind gratis ter beschikking gesteld. Je kunt het model downloaden via de volgende link: Unity 3D Model van Stratumseind

 

 

 

 

Stratumseind_3DUnityModel.jpg

3D Model Stratumseind Eindhoven

Diensten

Diensten tijdens deze case

Quote...

"leap3d heeft voor ons het Stratumseind in Eindhoven kundig en snel in een 3D omgeving weten te plaatsen. Initiatiefrijk en steeds in goed overleg hebben ze de hele handling van dit proces getrokken en mij (als digibeet...:) geheel ontzorgd. Het resultaat is een goed bruikbaar product, waarop anderen weer kunnen voortbouwen. Dank!"

Tinus Kanters, Projectmanager Living Lab Stratumseind 2.0

Gerelateerde cases

Een aantal van onze
andere cases