3D inmeten Beatrixsluis Nieuwgein met laserscanning

Na 77 jaar wordt de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland, de Prinses Beatrixsluis, uitgebreid vanwege de toename van grote schepen die de sluis passeren. Dit omvat de aanleg van een derde kolk en verbreding van het Lekkanaal ter hoogte van Nieuwegein. De voltooiing van het project zal lange wachttijden verleden tijd maken doordat schepen gebruik kunnen maken van drie sluiskolken in plaats van twee.

Met behulp van laserscanning hebben wij het gehele sluizencomplex, inclusief het interieur van de gebouwen, de machines in de heftorens en de sluisdeuren in 3D ingemeten. Onze opdrachtgever heeft deze gegevens gebruikt om een nauwkeurig as-built 3D-model van de situatie te creëren. Door deze gegevens te gebruiken als basis voor de renovatie, wordt het bouwproces tot in detail voorbereid en worden faalkosten geminimaliseerd. Bovendien wordt er met het 3D BIM model een accuraat as-built dossier opgebouwd.

Beatrixsluis_Puntenwolk03 620 365.jpg
Beatrixsluis_Machine - kopie.jpg

De heftorens en de machines in 3D

De 3D meting van de machines in de heftorens van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein is vastgelegd in RD/NAP, wat resulteert in nauwkeurige posities in het lokale coördinatenstelsel van Nederland. Op deze webpagina tonen we een gedetailleerde visualisatie van de machines, waardoor je een goed beeld krijgt van de complexe onderdelen van de Beatrixsluis renovatie.

 

diensten

diensten tijdens deze case

gerelateerde cases

een aantal van onze
andere cases