puntenwolk of pointcloud

Je krijgt een exacte digitale copy van je object en de omgeving in de vorm van een puntenwolk. Wij meten het object in met onze laserscanners

Laserscanning is een technologie voor het 3D inmeten van objecten. Dit kan een gebouw zijn, een complexe installatie in de industrie, een civiele constructie, een machinekamer van een schip of een complete projectlocatie. In tegenstelling tot de traditionele meetmethodes wordt het gekenmerkt door hoge details, snelheid en nauwkeurigheid van de metingen, mits op een juiste manier uitgevoerd.

Onze ervaren scanoperators weten precies waarop gelet moet worden en hiermee garanderen we onze kwaliteit en zorgen we ervoor dat het object volledig en in detail in beeld wordt gebracht vanuit alle mogelijke posities.

Na het scannen worden de scans die vanuit iedere positie zijn gemaakt geregistreerd tot een complete puntenwolk of pointcloud. Dit noemen we het registreren. Hiermee maken we een exacte digitale copy van alle zichtbare oppervlaktes van een object.

De puntenwolk zelf geeft waardevolle informatie als digitale copy waarin kan worden gemeten. Vaak dient dient een puntenwolk voor ons als een tussenstap voor het creëren van accurate as-built 3D modellen en 2D tekeningen, soms leveren we de puntenwolk aan onze klant die er zelfstandig mee aan de slag gaat.

 

 

Diensten Laserscanning team 01.jpg
Diensten Laserscanning team 02.jpg

voordelen van laserscanning

Ten opzichte van de traditionele meetmethodes kent het 3D inmeten middels laserscanning vele voordelen voor onze klanten

  1. Het elimineren van meetfouten: metingen met een laserscanner zijn nauwkeurig, deze resultaten kunnen niet behaald worden met de traditionele methodes.
  2. Complexe vormen: alle metingen worden in 3D gemaakt zodat ook complexe vormen eenvoudig worden vastgelegd
  3. Tijdreducerend: naast het snel kunnen inmeten met de scanaparatuur zal het ook de tijd dat het kost om een 3D model te maken aanzienlijk reduceren.
  4. Faalkost reducerend: inconsistente metingen tijdens traditionele meetmethodes kunnen leiden tot foute berekeningen en beslissingen gedurende de implementatie van het project. Laserscanning maatvoering is consistent.
  5. Eenvoudig te meten op lastige posities: de laserscanners meet het object zonder dat er fysiek contact nodig is met het object. Meten gebeurt van afstand tot zelfs wel 800 meter.
  6. Volledig beeld digitaal beschikbaar op ieder moment: een object wordt eenmalig volledig ingemeten en is hiermee digitaal beschikbaar en 24/7 beschikbaar voor alle belanghebbenden. Hiermee hoef je niet meer terug naar de locatie.
  7. Bieden van inzicht: een puntenwolk geeft inzicht en biedt een goede visuele ondersteuning van het object en de omgeving.
  8. Combinatie van een nieuw model met de omgeving: het nieuwe model kan worden gepositioneerd in de puntenwolk voor onder meer visualisatie doeleinden en diverse analyses.

 

onze laserscanners

Ieder project kent eigen specifieke omstandigheden en iedere omstandigheid kan vragen om inzet van een specifieke scanner. Het is van groot belang dat de scanner wordt bediend door experts die zowel de techniek van het scannen beheersen, als het positioneren van de laserscanner én het vakgebied waarvoor wordt gescand. De vele instellingen op zowel de scanners als in de registratiesoftware vragen om kennis van zaken.

Afhankelijk van het object en de locatie en het beoogde doel zullen we een specifieke scanner inzetten. We kijken dan of het noodzakelijk is om binnen te scannen of dat kleine ruimtes in beeld dienen te worden gebracht. Is het object groot van omvang, dan hebben we scanners die we met name buiten gebruiken met een bereik van 800 meter. Is het belangrijk dat het object op de juiste locatie in RD/NAP wordt gepositioneerd; dan hebben we een scanner die is uitgerust met een GPS-rtk.

Of het noodzakelijk is om HDR foto's te leveren dan scannen we met een scanner die is uitgerust met eeh hoge kwaliteit fotocamera. Ook moeilijke locaties zijn geen probleem voor ons, want we bedachten speciale bevestigingsmiddelen voor moeilijke locaties.

Scannen we in de industrie, chemische industrie, mijnen en andere explosie gevaarlijke gebieden, dan gebruiken we een laserscanner met een ATEX certificaat

 

Leap3D bv-Ericssonstraat 2-5121 ML RIJEN-Nederland-www.leap3d.eu-21.JPG

diensten

aanvullende diensten

Cases

450 bruggen van amsterdam

3D inmeten van 450 van de 850 bruggen van Amsterdam ten behoeve van visualisatie tijdens inspectie als vervanging van inspectietekeningen

Lees meer
Brug_320,_Drieharingenbrug_foto_2 grijs.jpg

Cases

erasmusbrug rotterdam

3D inmeten en 3D modelleren en 3D visuals van de Erasmusbrug in Rotterdam

Lees meer
Hero branches civiel leap3d 02.JPG

Cases

haringvlietbrug

3D inmeten en 3D modelleren van de Haringvlietbrug ten behoeve van vervanging van het beweegbare gedeelte

Lees meer
Haringvlietbrug Laserscanning grijs.jpg