3d inmeten van telecommasten

We scannen en modelleren telecom masten en hoogspanningsmasten ten behoeve van as-built asset management dossiers en 3D visuals voor efficiënte inspectie

Laserscannen is interessant voor het digitaliseren van telecommasten omdat het zeer nauwkeurig is en veel details kan vastleggen. Dit maakt het perfect voor het maken van as-built asset management bestanden en 3D visuals voor efficiënte inspectie.

Met 3D-laserscanning (Lidar) brengen wij snel én nauwkeurig een bestaande situatie volledig 3D in beeld, daar waar een grote mate van nauwkeurigheid en detail is vereist.

We maken gebruik van drones en laserscanners om ieder detail vast te leggen en creëren hiermee een digital twin van een telecom mast of hoogspanningsmast die virtueel kan worden bezocht op ieder moment vanuit iedere plek van de wereld.

Vervolgens maken we een 3D model van de mast waarbij we alle aanwezige elementen zoals antennes, installaties en componenten digitaliseren op basis van vooraf afgesproken standaarden. Voor de eigenaar van de mast biedt dit waardevolle informatie van het asset.

 

Hero branches Telecom leap3d 04.JPG
Inmeten-met-drone-3d-meten-fotogrammetrie-leap3d

Digital twin van telecommasten en hoogspanningsmasten

 

Een digital twin is een virtueel 3D-model van een bestaand fysiek object. Het wordt gebruikt om het object en zijn omgeving beter te begrijpen en mogelijke problemen of verbeteringen te identificeren. In de context van telecommasten en hoogspanningsmasten kan een digitale tweeling worden gebruikt om de toestand van de mast of mast en zijn omgeving te beoordelen, onderhoud of reparaties te plannen en ongevallen of incidenten te onderzoeken.

  • De complete digital twin geeft de exacte locatie van het object in relatie tot de omgeving. Dit doen we door de locatie compleet in 3D in te meten. Hiermee kunnen de engineers aan de slag om de site virtueel voor te bereiden en het ontwerp te maken voor de nieuwe te installeren apparatuur in de mast

  • Op basis van het 3D model maken we 2D tekeningen die weer gebruikt kunnen worden indien er een site modification plaats vindt 

  • Het 3D model geeft een gestandardiseerde manier van de breakdown van materialen in de mast

  • Locatiebezoeken kunnen op deze manier worden geminimaliseerd en kunnen virtueel worden uitgevoerd. Iedere locatie van de mast is gezamenlijk virtueel te bekijken door iedere belanghebbende in het project. Hiermee worden fouten geelimineerd en bestaat er een eenduidige visie over de situatie.

  • In combinatie met een asset management portaal is alle relevante documentatie beschikbaar op ieder moment in combinatie met een 3D visual

diensten

diensten binnen de
branche

Cases

3d inmeten en analyses van tanks

3D inmeten, 3D modelleren en analyses op tanks. Dit maakt inspecties en onderhoud efficiënter.

Lees meer
3d-inmeten-laserscanning-3d-analyses-tanks