3D scan gebouw

Een 3D scan van een gebouw is een nauwkeurige en gedetailleerde weergave van een fysiek gebouw in de vorm van een driedimensionaal model. Deze scan kan gemaakt worden met behulp van 3D-laserscantechnologie, waarbij metingen worden uitgevoerd van het gebouw vanuit verschillende hoeken. Het resultaat van deze metingen is een digitale kopie van het gebouw, waarbij elk detail tot op de millimeter nauwkeurig wordt vastgelegd.

3D scans van gebouwen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld om een ​​virtuele replica van een historisch gebouw te maken, of om nauwkeurige bouwtekeningen en plannen te maken voor een renovatie of restauratie. Ze worden ook gebruikt om de locatie van buizen, kabels, ventilatie- en verwarmingssystemen in het gebouw vast te leggen, waardoor het gemakkelijker wordt om reparaties of aanpassingen uit te voeren.

Bovendien kan een 3D-scan van een gebouw ook van pas komen voor verzekeringsexperts en inspecteurs van gebouwen om een objectieve, nauwkeurige beoordeling te maken van de toestand van een gebouw. Dit kan helpen bij het vaststellen van eventuele schade of tekortkomingen, en zorgt voor een betere planning van de aanpak voor reparaties en onderhoud.

Onze asbuilt informatie is onmisbaar voor architecten, projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, bouwadviesbedrijven, aannemers, woningcorporaties, vastgoedeigenaren, landgoedeigenaren en retailbouwers. 

 

laserscannen-gebouw-bouw-3d-inmeten-gebouw.gif
3d-inmeten-gebouw-woning-laserscanning-3d-model-leap3d.JPG

De voordelen van een 3D-scan van een gebouw voor bouw- en renovatieprojecten

Een 3D-scan van een gebouw biedt talloze voordelen voor bouw- en renovatieprojecten. Allereerst biedt een 3D-scan een zeer nauwkeurig en gedetailleerd beeld van het gebouw. Hierdoor kunnen bouw- en renovatieplannen veel preciezer worden uitgewerkt en kan er efficiënter worden gewerkt. Bovendien kunnen eventuele fouten of problemen in het ontwerp op voorhand worden opgespoord en opgelost, waardoor de kans op vertragingen of extra kosten tijdens de uitvoering wordt verminderd.

Een 3D-scan kan ook helpen bij het in kaart brengen van de bestaande situatie, zoals de afmetingen, de indeling en de constructie van het gebouw. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij renovatieprojecten, waarbij rekening moet worden gehouden met de bestaande constructie en de stabiliteit van het gebouw. Daarnaast kan een 3D-scan ook nuttig zijn bij het opstellen van bijvoorbeeld as-built tekeningen, waarop de exacte locatie en afmetingen van alle onderdelen van het gebouw worden weergegeven.

Een ander voordeel van een 3D-scan is dat het de communicatie tussen verschillende partijen kan verbeteren. De gedetailleerde en realistische weergave van het gebouw kan helpen bij het overbrengen van het ontwerp aan de opdrachtgever of andere betrokken partijen. Dit kan bijdragen aan een beter begrip van het project en een betere samenwerking tussen alle partijen.

Kortom, een 3D-scan van een gebouw biedt talloze voordelen voor bouw- en renovatieprojecten, waaronder meer precisie in ontwerp en uitvoering, het in kaart brengen van de bestaande situatie en betere communicatie tussen verschillende partijen.

De mogelijkheden van een 3D scan van een gebouw

Op basis van nauwkeurige 3D scans van gebouwen, creëren we gedetailleerde BIM-modellen en 2D-tekeningen voor aannemers en architecten. Door gebruik te maken van de nieuwste laserscantechnologieën, zorgen we voor een zeer nauwkeurige en gedetailleerde weergave van de werkelijke omgeving. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om de planning, het ontwerp en de uitvoering van bouw- en renovatieprojecten te verbeteren. Met onze expertise in 3D-scantechnologie en BIM-modellering kunnen we nauwkeurige en betrouwbare resultaten leveren die aan de specifieke behoeften van onze klanten voldoen. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen uw bouwprojecten te verbeteren met onze 3D scans van gebouwen.

3d-inmeten-gebouw-laserscanning-woning-leap3d.JPG

Diensten

Diensten binnen de
branche

 

Na het maken van een puntenwolk kunnen verschillende aanvullende diensten worden aangeboden om de data verder te verwerken en te gebruiken. Bij Scan2BIM wordt de puntenwolk gebruikt om een 3D BIM-model te creëren voor gebruik in de bouw- en constructie-industrie. Met Scan to 3D mesh worden de punten in de wolk omgezet in een 3D-mesh, wat handig kan zijn voor ontwerp- en constructiedoeleinden. Bij Scan to AutoCAD worden de punten gebruikt om tekeningen te maken die kunnen worden gebruikt voor constructie of engineering. Deze aanvullende diensten kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van klanten en kunnen helpen om de efficiëntie en nauwkeurigheid van projecten te verbeteren.

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van een appartementencomplex ten behoeve van een duurzaamheidsproject

Voor onze klant, Voor de VVE, hebben wij het 3D inmeten en 3D modelleren uitgevoerd van de buitenkant en gemeenschappelijke ruimtes van een appartementencomplex in Maassluis, ten behoeve van een duurzaamheidsproject.

Lees meer
3D-inmeten-en-3D-modelleren-van-de-Appartementencomplex-in-Maassluis-in-opdracht-van-Voor-de-VVE-door-Leap3d

Cases

Restauratie Domtoren Utrecht

3D inmeten in combinatie met fotogrammetrie van de Domtoren in Utrecht ten behoeve van voorbereiding restauratie.

Lees meer
Leap3D_DOM_renovatie_tekeningen grijs.jpg

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van 75 Jumbo vestigingen ten behoeve van herinrichting

Als retail bouw experts hebben wij 75 Jumbo winkelpanden ingemeten en 3D gemodelleerd ter ondersteuning van hun renovatie- en herinrichtingsprojecten. Door nauwkeurige metingen en gedetailleerde modellen te leveren, hebben wij bijgedragen aan het succesvolle verloop van deze projecten. Onze expertise op het gebied van 3D-inmetingen en -modellering stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan de specifieke behoeften van onze klanten voldoen.

Lees meer
Scan-to-bim-retail-groothandel-winkel-laserscanning-jumbo