Wat is 3D modelleren?

3D modellering is een belangrijk onderdeel van veel moderne bouwprojecten, omdat het je in staat stelt waardevolle ruimtelijke inzichten te krijgen in het ontwerp of bestaande situatie. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van nauwkeurige 3D-modellen van gebouwen, bruggen, tunnels, schepen, industriële productielijnen en meer. Met behulp van geavanceerde laserscantechnologie kunnen onze deskundige modelleurs een nauwkeurige digitale replica maken van elk object of elke omgeving. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt als basis voor jouw transformatie-, renovatie- of retrofitproject, zodat alle belanghebbenden over de nodige informatie beschikken om weloverwogen beslissingen te nemen. Of je nu gedetailleerde architectuurplannen nodig hebt of je renovatieproject wilt visualiseren voordat je aan de slag gaat, ons team heeft de vaardigheden en ervaring die nodig zijn om je te helpen jouw doelen te bereiken.

 

scan-to-bim-scan-2-bim-3d-modelleren-as-is
Leap3D-3d-modelleren-bestaande-situatie-door-laserscanninng.JPG

Mogelijkheden 3D modelleren

Wij brengen de werkelijke situatie van  gebouwenciviele waterbouwkundige constructies, complexe vormen in industriële omgevingen, machine kamers van schepen en grote terreinen, tot op de millimeter nauwkeurig in beeld. Dit doen we met verschillende methodes, zoals 3D inmeten met behulp van laserscanning en fotogrammetrie, we meten vanuit de lucht met een drone of onder water met behulp van multibeam peilingen.

Op basis van de ingemeten scandata maken we met onze eigen bouwkundig opgeleide modelleurs fit for purpose 3D BIM modellen voor jouw project. Mochten constructie tekeningen ontbreken dan zorgen wij ervoor dat we 2D tekeningen maken op basis van laserscanning.

Om een IFC te maken van een puntenwolk is het niet altijd nodig om elk detail in jouw project te modelleren. In gevallen waarin je uitbreidingen, renovaties of opbouwwerkzaamheden uitvoert, kan een geometrisch nauwkeurig volume vaak voldoende zijn voor het ontwerp. In deze situaties kunnen wij gespecialiseerde software gebruiken om de puntenwolkbestanden om te zetten in mesh-bestanden. Een mesh wordt gemaakt door de punten van een puntenwolk met lijnen te verbinden tot een driehoeksmodel. Met deze gedetailleerde weergave van de geometrie van jouw project kunt je beginnen met het ontwerpen op basis daarvan en nauwkeuriger plannen en modellen maken voor de bouw.

Naast het 3D modelleren op basis van puntenwolken maken we indien gewenst ook 3D modellen op basis van bestaande 2D tekeningen

 

 

3D modelleren gebouw

Bij het bouwen, construeren, verbouwen en onderhouden van gebouwen is nauwkeurige en betrouwbare informatie over de huidige staat van het gebouw essentieel. Vaak zijn er geen tekeningen of 3D modellen beschikbaar om deze informatie te verstrekken. Soms is het onduidelijk of de bestaande informatie juist is of niet. Om plannen te ontwikkelen voor toekomstige bouwprojecten is het noodzakelijk een goed inzicht te hebben in de bestaande toestand van het gebouw. Dit kan worden bereikt door het gebouw in 3D ingemeten met behulp van laserscanning.

Onze bouwkundigen zijn bedreven in het maken van 3D modellen van puntenwolken van gebouwen. Wij hebben uitgebreide ervaring met het in kaart brengen en modelleren van gebouwenkerkenstations, historische monumenten, winkels, groothandel en detailhandel panden. Met onze expertise en technologie kunnen wij je helpen snel inzicht te krijgen in de huidige situatie, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen in het project.

 

laserscannen-3dmodel-schiecentrale-rotterdam-dudok-kantoor.png
Digitaal-Terrein-model-dtm-laserscanning-3d.jpg

3d modelleren van een terrein?

We maken 3d modellen van terreinen. In een digitaal terrein model, ook wel DTM genoemd, wordt de huidige situatie van een terrein in detail vastgelegd. Met behulp van de DTM kunnen vervolgens berekeningen worden uitgevoerd die van toepassing zijn op bijvoorbeeld de juiste hoogte, volume of inhoud van een terrein. Een nauwkeurig DTM zorgt ervoor dat de nieuwe ontwerpen in te passen zijn in de huidige situatie. Daarnaast wordt het gebruikt om de hoeveelheden van af te graven of aan te brengen grond te kunnen berekenen.

 

Diensten

leap3d creating insights.

Starten met laserscanning?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D laserscanning en 3D modelleren, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Periodiek sturen we je de nieuwste inzichten en toepassingen van laserscanning.

Download ons stappenplan

Wil je een start maken met laserscanning? In ons stappenplan geven we aan waaraan je moet denken om laserscanning succesvol toe te passen in jouw project

starten-met-laserscanning-stappenplan-leap3d.jpg