Scan to AutoCAD - 2D - DWG

Vanuit de ingemeten scandata van een object maken we accurate 2D tekeningen in AutoCAD waarmee je in je project aan de slag kunt.

Soms zijn er geen, vaak zijn er alleen gedateerde 2D tekeningen beschikbaar, waarvan we niet zeker weten of dit de werkelijke as-built situatie weergeeft. Tijdens de bouw kunnen andere beslissingen zijn genomen of er zijn wijzigingen uitgevoerd die niet op tekening zijn vastgelegd.

3D Laserscanning biedt hierbij een uitkomst. We maken een 3D scan welke we vervolgens gaan gebruiken als onderlegger in AutoCAD.

We meten het object compleet in 3D in en verwerken dit tot een puntenwolk. Vervolgens kunnen we op iedere willekeurige positie dwarsdoorsnedes, aanzichten of plattegronden maken van het object. We kunnen de dwarsdoorsnedes genereren vanuit de puntenwolk of we maken de tekeningen in AutoCAD. De CAD bestanden leveren we je aan in ieder gewenst bestandsformaat.

Hiermee krijg je 2D tekeningen met accurate maatvoering,  geen verouderde informatie en geen zoekwerk door het archief om het complete beeld te krijgen. Onze 2D tekeningen vormen dan de basis voor jouw transformatie-, renovatie- of herontwikkelingsproject.

 

scan2BIM_geveltekening_Breda_01.jpg

2D tekeningen op basis van laser scannen

Scan to AutoCAD

Op basis van laserscanning maken we accurate 2d tekeningen van bestaande situaties. Hier maakten we de 2D tekeningen van de bascule kelder van de Haringvlietbrug

2D tekeningen op basis van laser scannen

Scan to AutoCAD

Op basis van laserscanning maken we accurate 2d tekeningen van bestaande situaties. Hier maakten we de 2D tekeningen van Domtoren in Utrecht ten behoeve van restauratie.

diensten

aanvullende diensten

Cases

haringvlietbrug

3D inmeten en 3D modelleren van de Haringvlietbrug ten behoeve van vervanging van het beweegbare gedeelte

Lees meer
Laserscanning-haringvlietvrug-leap3d-multibeam

Cases

restauratie domtoren utrecht

3D inmeten in combinatie met fotogrammetrie van de Domtoren in Utrecht ten behoeve van voorbereiding restauratie.

Lees meer
Leap3D_DOM_renovatie_tekeningen grijs.jpg