Scan to AutoCAD

 

Soms zijn er geen, vaak zijn er alleen gedateerde 2D tekeningen beschikbaar, waarvan we niet zeker weten of dit de werkelijke situatie weergeeft. Tijdens de bouw kunnen andere beslissingen zijn genomen of er zijn wijzigingen uitgevoerd die niet op tekening zijn vastgelegd.

Scan to AutoCAD is een proces waarbij puntenwolken worden omgezet in digitale tekeningen of modellen met behulp van AutoCAD-software. Dit betekent dat je nauwkeurige 2D-tekeningen of 3D-modellen kunt maken van bestaande objecten of tekeningen die kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen.

Scan to AutoCAD is bijvoorbeeld een handige technologie voor architecten, ingenieurs en ontwerpers die 2D-tekeningen of 3D-modellen van bestaande objecten of gebouwen willen maken. Door gebruik te maken van deze technologie, kunnen ze nauwkeurige tekeningen of modellen creëren die kunnen worden gebruikt voor verdere bewerking, aanpassing of productie.

Het proces van Scan to AutoCAD vereist nauwkeurige meettechnieken en geavanceerde software voor het bewerken en verwerken van de gescande gegevens. Het is ook belangrijk om de juiste kalibratie en uitlijning van de apparatuur te waarborgen om nauwkeurige resultaten te garanderen.

We meten het object volledig in 3D in en verwerken de meetgegevens tot een puntenwolk. Met behulp van deze puntenwolk kunnen we vanuit elke gewenste positie dwarsdoorsnedes, aanzichten of plattegronden genereren van het object. Dit kan rechtstreeks vanuit de puntenwolk, maar we kunnen ook gebruikmaken van AutoCAD om de tekeningen te maken. De CAD-bestanden kunnen we aanleveren in ieder gewenst bestandsformaat, zodat je ze gemakkelijk kunt gebruiken in jouw project

Onze 2D-tekeningen bieden een nauwkeurige maatvoering en actuele informatie, zonder dat je hoeft te zoeken in archieven voor een compleet beeld. Met deze tekeningen als basis kun je jouw transformatie-, renovatie- of herontwikkelingsproject starten met een solide fundament. Je kunt erop vertrouwen dat de tekeningen voldoen aan de hoogste standaarden qua nauwkeurigheid en actualiteit

 

Scan-to-autocad-laserscanning-3d-leap3d-geveltekening
Scan-to-autocad-floorplans-gebouw-leap3d.jpg

Waarom Scan to AutoCAD?

Waarom zou je kiezen voor Scan to AutoCAD? Ten eerste biedt deze techniek zeer nauwkeurige resultaten die van onschatbare waarde kunnen zijn voor jouw project. Hierdoor kunnen eventuele fouten in de oorspronkelijke tekeningen worden opgespoord en verholpen, wat weer tijd en kosten bespaart tijdens de uitvoeringsfase van het project. Bovendien kunnen de gegenereerde CAD-bestanden gemakkelijk worden geïmporteerd in andere softwareprogramma's, waardoor je gemakkelijk aanpassingen kunt maken of verdere analyse kunt uitvoeren.

Wij beschikken over de nodige expertise en ervaring om deze technologie optimaal te benutten. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van scanprojecten en het converteren van de meetgegevens naar bruikbare CAD-bestanden. Bovendien maken wij gebruik van de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur om de meest nauwkeurige metingen te garanderen. Kortom, als je op zoek bent naar de beste kwaliteit en betrouwbaarheid voor jouw scan to AutoCAD-project, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

2D tekeningen op basis van laser scannen

Scan to AutoCAD

Op basis van laserscanning maken we accurate 2D tekeningen van bestaande situaties. Hier maakten we de 2D tekeningen van de bascule kelder van de Haringvlietbrug

 

 

2D tekeningen op basis van laser scannen

Scan to AutoCAD

Op basis van laserscanning maken we accurate 2D tekeningen van bestaande situaties. Hier maakten we de 2D tekeningen van Domtoren in Utrecht ten behoeve van restauratie.

Diensten

Aanvullende diensten

Naast Scan to AutoCAD bieden we nog een aantal andere diensten die goed aansluiten op deze techniek. Door deze diensten te combineren met Scan to AutoCAD, kunnen we onze klanten een nog completer dienstenpakket aanbieden en nog meer waarde toevoegen aan hun projecten. Hieronder vind je een korte beschrijving van enkele van deze diensten.

Cases

3D inmeten en terrein tekeningen Project at the Park Rijswijk

The Park Rijswijk is een innovatief project voor een duurzame woon- en werkgemeenschap. Met 1.300 woningen, kantoren en voorzieningen bevordert het interactie tussen bewoners. Leap3D gebruikt laserscanning om het terrein nauwkeurig in kaart te brengen en 2D-tekeningen te maken als basis voor de ontwikkeling.

Lees meer
Scan-to-autocad-laserscanning-3d-leap3d-project-at-the-park-rijswijk

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van de Haringvlietbrug

Voor de vervanging van het beweegbare gedeelte van de Haringvlietbrug hebben wij het brugdeel ingemeten in 3D en gemodelleerd om gedetailleerde en nauwkeurige informatie te leveren voor de planning en uitvoering van het project. Door onze expertise in 3D-inmetingen en -modellering toe te passen, hebben wij bijgedragen aan het succesvolle verloop van dit project.

Lees meer
3d-laserscanning-multibeam-haringvlietbrug-leap3d.jpg

Cases

Restauratie Domtoren Utrecht

3D inmeten in combinatie met fotogrammetrie van de Domtoren in Utrecht ten behoeve van voorbereiding restauratie.

Lees meer
Leap3D_DOM_renovatie_tekeningen grijs.jpg