Scan to 3D mesh

Scan to mesh is het proces van het omzetten van laserscan-gegevens naar gedetailleerde 3D-meshmodellen voor nauwkeurige visuele en structurele analyses. Scan to 3D mesh is een dienst die we aanbieden om jouw projecten in de bouw, civiele en infrastructuur, scheepvaart, industrie en telecom te ondersteunen. In sommige gevallen kan een puntenwolk te groot zijn om ermee te werken of kan het werken met puntenwolken te complex zijn voor onervaren gebruikers bij het maken van 3D-modellen. In deze situaties biedt het gebruik van een 3D mesh oplossingen.

Onze gespecialiseerde software kan puntenwolkbestanden omzetten in 3D mesh-bestanden, die nauwkeurig de geometrie van jouw project weergeven. Dit zorgt voor meer detail en precisie in jouw ontwerp, wat het plannen en modelleren makkelijker maakt. Bovendien kunnen de 3D mesh-modellen in verschillende bestandsformaten worden geleverd, waaronder IFC, het uitwisselingsformaat voor 3D-modellen. Hierdoor kan je de 3D mesh-modellen inlezen in IFC-viewers, wat het delen en samenwerken met andere partijen in jouw project gemakkelijker maakt.

Het gebruik van 3D mesh-modellen biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele 2D-tekeningen. Zo kan je met 3D-modellen veel gemakkelijker complexe geometrische vormen en details visualiseren. Dit geeft je de mogelijkheid om het ontwerp te optimaliseren en betere beslissingen te nemen. Bovendien is het gemakkelijker om fouten te voorkomen bij het maken van constructietekeningen en andere bouwplannen.

Onze experts hebben ruime ervaring in het maken van 3D mesh-modellen met behulp van laserscanning-technologie. We zorgen ervoor dat we de juiste software gebruiken om de puntenwolk te verwerken en om deze om te zetten naar een werkbaar 3D mesh-model. Hierdoor kunnen we jouw project snel en nauwkeurig modelleren, ongeacht de grootte of complexiteit van de puntenwolk.

 

scan-to-3d-mesh-laserscanning-leap3d-3d-model
scan-to-3d-mesh-3d-model-op-basis-van-laserscanning

Toepassingen van een 3D-mesh

Een 3D-mesh model kan worden gebruikt als werkbaar 3D-model, wanneer een puntenwolk te groot is om mee te werken of wanneer je geen ervaring hebt met het werken met puntenwolken, of wanneer jouw modelleerpakket geen puntenwolken kan inlezen.Bij uitbreidingen, renovaties of opbouwwerkzaamheden biedt het een geometrisch precies volume dat doorgaans toereikend is voor ontwerpdoeleinden.Met een gedetailleerde weergave van de geometrie van het project, kun je beginnen met het ontwerpen op basis daarvan en nauwkeuriger plannen en modellen maken.

Een 3D mesh, een fotorealistisch 3D-model, is ideaal voor het creëren van visualisaties. Dit model wordt gegenereerd uit laserscanning- en fotogegevens en kan geëxporteerd worden in diverse formaten zoals OBJ, STL, IFC en meer. Bovendien zijn deze modellen compatibel met ontwerpsoftware en kunnen ze geïntegreerd worden in ontwerpprocessen.

 

 

Diensten

Aanvullende diensten

 

Wij bieden aanvullende diensten voor scan to 3D mesh, waaronder het creëren van technische tekeningen, 3D BIM modellen en visualisaties Hierdoor kunnen onze klanten hun projecten nog verder optimaliseren en presenteren.

Cases

Inspectiemodellen van historische bruggen en sluizen

Het 3D inmeten van historische bruggen en sluizen wordt gedaan met behulp van zowel laserscanning als fotogrammetrie, wat resulteert in een inspectiemodel. Laserscanning staat bekend om zijn nauwkeurigheid terwijl fotogrammetrie zorgt voor fotorealistische beelden. Zo krijg je een compleet en gedetailleerd beeld van de staat van de constructie.

Lees meer
3d-inmeten-en-fotogrammetrie-historische-bruggen-en-sluizen.jpeg