orthofoto op basis van laserscanning

Met een geometrisch correcte foto heb je een 2D foto op schaal. Deze foto kan als onderlegger worden gebruikt voor een tekening van bijvoorbeeld een gevelaanzicht of een plattegrond van een terrein

Een laserscanner maakt niet alleen de afmetingen van jouw object inzichtelijk, er kunnen ook foto's mee worden gemaakt vanuit dezelfde positie. De foto's worden gebruikt om de puntenwolk in te kleuren.

Van de gekleurde puntenwolk kan vervolgens een gekleurde fotorealistische orthofoto worden gemaakt met de exacte maatvoering met een grote mate van nauwkeurigheid. Dit is met name van belang voor jouw monumentaal of archeologisch restauratie- of onderzoeksproject.

Een orthofoto is een haaks aanzicht dat geometrisch correct is, waarmee je een foto krijgt op schaal. Je kunt de foto gebruiken als onderlegger voor de 2d tekeningen, echter een orthofoto kan de 2d tekeningen ook vervangen.

Ontdek de orthofoto door het bestand te downloaden en te openen in een (acrobat) pdf reader met measuring tools.

 

15127 Orto Domtoren.jpg

Orthofoto Domtoren Utrecht

2020-12-15 VVE Amstelveen_Side View 8 620 625.jpg

Orthofoto appartementencomplex Amstelveen

toepassingen

De volgende toepassingen zijn denkbaar waarbij orthofoto's van toegevoegde waarde kunnen zijn

  • De foto kan gebruikt worden als een onderlegger voor het maken van 2D tekeningen van bijvoorbeeld gevelaanzichten ten behoeve van jouw restauratieproject
  • Gezien de grote mate van nauwkeurigheid kan de foto gebruikt worden om details op schaal vast te leggen van objecten en terrein locaties op een hoog detailniveau. Dit is relevant bij archeologische vastleggingsprojecten.
  • 2D orthofoto's van daken kunnen gebruikt worden als onderlegger voor het maken van jouw legplan van zonnepanelen op daken van gebouwen
  • Vanwege de grote mate van gedetailleerdheid en nauwkeurigheid kan de orthofoto gebruikt worden tijdens de bouwaanvraag naar de gemeente.
  • De orthofoto met maatvoering kan gebruikt worden als vervanging voor 2D tekeningen.

 

 

Diensten

Aanvullende diensten

Cases

Restauratie Domtoren Utrecht

3D inmeten in combinatie met fotogrammetrie van de Domtoren in Utrecht ten behoeve van voorbereiding restauratie.

Lees meer
Leap3D_DOM_renovatie_tekeningen grijs.jpg