3D BIM-modellen en materiaalbesparing: Hoe stijgende gasprijzen hergebruik beïnvloeden

 

Naarmate de gasprijzen blijven stijgen, wordt het steeds belangrijker om zuinig om te gaan met grondstoffen. Dit betekent niet alleen energiebesparing, maar ook materiaalbesparing. In de bouwsector hebben de stijgende materiaalprijzen een aanzienlijke invloed gehad op de manier waarop projecten worden ontworpen en gebouwd. Een manier om grondstoffen te besparen is om materialen waar mogelijk te hergebruiken. 3D BIM-modellen van bestaande panden kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

Bij de bouw van een nieuw gebouw kunnen sommige onderdelen van een bestaand gebouw worden gebruikt en worden ingezet bij de bouw van het nieuwe gebouw. Dit vermindert de kosten en het materiaalgebruik. Bovendien helpt het gebruik van oude materialen om het effect van het project op het milieu te minimaliseren.

Voor hergebruik van materialen is echter een nauwkeurig en actueel model van het bestaande pand nodig. Dit is waar BIM om de hoek komt kijken. Een goed gemaakt BIM-model kan helpen bepalen welke materialen kunnen worden hergebruikt en hoe ze kunnen worden geïntegreerd in het nieuwe ontwerp.

Daarom gebruiken steeds meer architecten en ingenieurs BIM-modellen bij het ontwerpen van nieuwe gebouwen. Op die manier kunnen zij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk middelen worden bespaard. Dit helpt op zijn beurt de totale koolstofvoetafdruk van het project te verminderen. Als u een bouwproject plant, vraag dan uw architect of ingenieur naar BIM. Het kan de sleutel zijn tot het besparen van geld en middelen.

leap3d is een expert in het leveren van as-built modellen op basis van een 3D inmeting met behulp van laserscanning voor architecten, ingenieurs en bouwprofessionals voor analyse van hergebruik van materialen. Wij hebben de ervaring en expertise om u te helpen het meeste uit uw gegevens te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen tijd en geld te besparen op uw volgende project. Wij bespreken graag uw specifieke wensen en eisen.

 

 

3D-BIM-bestaand-gebouw-circulair-bouwen-hergebruik-leap3d.jpg

3D BIM model bestaand gebouw circulair bouwen