Digitaal 3D BIM model van de John S. Thompsonbrug

Digitale modellen hebben talloze mogelijkheden en zijn van onschatbare waarde. Het digitaliseren van constructies draagt bij aan duurzaam onderhoudsbeheer. Een digitaal model geeft inzicht in de materialen en hun status binnen een object, waardoor aannemers kunnen bepalen welke materialen geschikt zijn voor hergebruik en deze kunnen uitwisselen tussen bouwprojecten. Dit draagt bij aan de circulaire bouweconomie.

Wij zijn experts in het vastleggen van bestaande (civiele) constructies door middel van laserscanning en hebben bijvoorbeeld de John S. Thompsonbrug in Grave digitaal vastgelegd. Door middel van ons 3D BIM-model en animated flythrough kunnen we onze klanten een indrukwekkende en gedetailleerde weergave bieden van deze constructie.

 

3d-laserscannen-en-3d-modelleren-john-s-thompsonbrug-grave-door-leap3d-2.jpg

3D Inmeten met laserscanner

Laserscan-in-glas-brug-grave

3D laserscan in glas

3D laserscan in glas John S. Thompsonbrug in Grave

Naast het vastleggen van de John S. Thompsonbrug in Grave in de vorm van een 3D BIM-model en animated flythrough, hebben wij deze brug ook vereeuwigd in de vorm van een glasblokje. Deze 3D laserscan in glas is een tastbare en unieke herinnering aan deze bijzondere brug

Diensten

Pointcloud Flythrough van John S. Thompsonbrug Grave

We hebben een pointcloud flythrough gemaakt van de brug. Dit betekent dat we de brug hebben ingescand met onze 3D laserscanners en deze data hebben omgezet in een pointcloud, oftewel een wolk van miljoenen punten die de exacte vorm van de brug weergeven. Vervolgens hebben we deze pointcloud gebruikt om een indrukwekkende en gedetailleerde flythrough te maken van de brug.

Diensten

Animated 3D model Flythrough van John S. Thompsonbrug Grave

Naast de pointcloud flythrough hebben we ook een animated 3D model flythrough gemaakt van de John S. Thompsonbrug. Met behulp van onze 3D laserscanners hebben we de brug ingemeten en een nauwkeurig 3D model gemaakt. Vervolgens hebben we dit 3D model geanimeerd en er een prachtige flythrough van gemaakt. Zo kunnen mensen de brug vanuit verschillende hoeken en perspectieven bekijken en krijgen ze een indrukwekkend beeld van de brug en zijn omgeving.

 

Diensten

Diensten tijdens deze case

Gerelateerde cases

Een aantal van onze
andere cases

We hebben nog veel meer soortgelijke cases uitgevoerd waarbij we objecten en constructies hebben ingemeten en gedigitaliseerd met behulp van 3D laserscanning en 3D modelleren.  Door onze ervaring en expertise op dit gebied zijn we in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor diverse projecten en toepassingen.