laserscannen moerdijkbrug

3D inmeten, 3D modelleren en 3D visuals van de Moerdijkbrug

Met onze laserscanners kunnen we snel gedetailleerde en zeer accurate 3D data inwinnen van de Moerdijkbrug en de omgeving tot op een afstand van 800 meter. 

Een puntenwolk wordt samengesteld uit verschillende scans die vanuit verschillende gezichtspunten zijn gemaakt. We zorgen er altijd voor dat er met een overlap wordt gescand zodat er een compleet beeld kan ontstaan van het object. Dit proces van samenstellen heet registreren en gebeurt met geavanceerde specifieke software.
 

20907 Moerdijkbrug Laserscanning 02.JPG
20907 Moerdijkbrug 3D model 01.JPG

3d modelleren van de moerdijkbrug

Op basis van de ingemeten uiterst gedetailleerde scandata kunnen we 3D modellen maken van het ingemeten object en de omgeving, dit wordt ook wel Scan to BIM genoemd. Het model vormt dan weer een degelijke en duurzame basis voor het vervolg van de werkzaamheden van onze klanten.

Met deze digital twin creëren we inzicht en ontzorgen we onze klanten met het in beeld brengen van de as-built situatie.

Van de Moerdijkbrug in Rotterdam hebben we een 3D Revit model gemaakt. Dit model kan onder andere gebruikt worden als solide basis voor renovatie of deformatieanalyses.

moerdijkbrug in hyperplane

Hyperplane is het platform waarop we de projecten leveren aan onze klanten, we een as-built dossier wat gedeeld kan worden met de stakeholders binnen het project. Wat biedt Hyperplane:

  • Een 3D puntenwolk viewer: hiermee bekijk je de puntenwolk vanuit een 3D perspectief. Binnen de viewer is het mogelijk om metingen uit te voeren.
  • In de 3D puntenwolk kunnen foto's en bestanden worden gekoppeld aan de exacte locatie.
  • Link naar een 360 graden foto viewer met de optie om in de foto metingen te kunnen verrichten
  • Link naar een 3D model viewer waarbinnen je het model kunt bekijken.
  • Filmpjes, foto's en 3D model bestanden zijn te bekijken en te downloaden vanaf het portaal

 

Diensten

Diensten tijdens deze case

Gerelateerde cases

Een aantal van onze
andere cases