3d inmeten industrie

Vanwege de hoeveelheid aan leidingen, installaties en complexe vormen is laserscanning uitermate geschikt voor het 3D inmeten van de bestaande situatie van industriële omgevingen. We maken vervolgens een 3D model ten behoeve van jouw engineerings project. Wil je de bestaande situatie vergelijken met een bestaand 3D model of een mathematische geometrische vorm? Wij meten de bestaande situatie in 3D en leveren de 3D analyse.

Met 3D-laserscanning brengen wij snel én nauwkeurig een bestaande situatie volledig 3D in beeld, daar waar een grote mate van nauwkeurigheid en detail is vereist. 

Enkele voorbeelden van industriële objecten die in 3D kunnen worden gemeten met behulp van 3D-laserscanning zijn pijpleidingen, opslagtanks en complexe structuren van machines. Met deze technologie kunnen deze grootschalige structuren en systemen snel en nauwkeurig worden vastgelegd, zodat ingenieurs en ontwerpers de toestand van deze objecten beter kunnen visualiseren en beoordelen om mogelijke problemen of gebieden voor verbetering te identificeren. In het algemeen is deze technologie een krachtig hulpmiddel voor het verzamelen van nauwkeurige gegevens van de bestaande situatie, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor professionals die in de industrie werken.

 

 

3D-inmeten-industrie-leap3d.JPG
3d-inmeten-industrie-laserscanning-fabriek-leap3d.JPG

3D modelleren industrie

Het gebruik van 3D modellen blijft niet beperkt tot de planning en uitvoering van industriële bouwprojecten, maar omvat ook visualisaties die helpen te begrijpen hoe een fabriek werkt. Deze kunnen worden gebruikt om nieuwe processen of apparatuur te testen voordat ze worden geïmplementeerd; dit geeft je de kans om het ontwerpen efficiënter te maken.

Op basis van de puntenwolk maken we accurate 3D modellen van de ingemeten industriële objecten in ieder gewenst formaat welke we vooraf met je afstemmen. Vervolgens kun je met ons model aan de slag voor het verdere ontwerp en voorbereiding voor het implementatie van het project.

3D analyseren industrie

Met een 3D laserscanner kan een grote hoeveelheid aan waardevolle, accurate informatie worden verzameld in een korte tijd.
Hiermee kunnen we alle mogelijke objecten, waaronder olietanks, pijpleidingconstructies in de olie- en gasindustrie en installaties in de industrie. complexe machine onderdelentanks, pijpleidingen,  in 3D inmeten en hierop geometrische analyses loslaten.

Denk hierbij aan de volgende analyses:

  • Rondheid analyse
  • Scheefstand analyse
  • Oppervlakte analyse
  • Vlakheid analyse
  • Wanddikte metingen
  • Volumemeting

Tevens kunnen we onze meetresultaten van de werkelijke situatie vergelijken met het theoretische 3D model.

 

3d-inmeten-laserscanning-3d-scannen-industrie-leap3d.JPG

Diensten

Diensten binnen de
branche

Interesse in de diensten die we bieden voor industriële toepassingen? Neem contact op met ons

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van industrieel complex

3D inmeten en 3D modelleren van industrieel complex

Lees meer
3d-inmeten-laserscanning-3d-model-industrie-leap3d

Cases

3d inmeten en analyses van tanks

3D inmeten, 3D modelleren en analyses op tanks. Dit maakt inspecties en onderhoud efficiënter.

Lees meer
3d-inmeten-laserscanning-3d-analyses-tanks