3D laserscanning civiel / infra

Wij maken een 3D model van civiele constructies zoals bruggen, sluizen, tunnels en kademuren. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken zoals laserscanning, dronemetingen en multibeam peilingen. Deze vormen de basis voor inspectie, onderhoud, renovatie en nieuw ontwerp

Vanwege jarenlange ervaring in de civiele techniek zijn wij de geschikte partner voor het 3D inmeten van civiele waterbouwkundige constructies als bruggen, tunnels, kademuren en sluizen en hun omgeving. Van deze constructies maken we een exacte digitale copy die gebruikt kan worden voor inspectie en onderhoud of als startpunt voor een geplande renovatie. Onze 3D modellen  zijn gegeorefereerd in RD/NAP.

Op basis van de ingescande meetgegevens maken we tevens as-built 3D Modellen van de constructie en de omgeving en ontzorgen we hiermee onze klanten volledig.

Met behulp van een peilboot uitgevoerd met multibeam en een laserscanner brengen we tegelijkertijd zowel boven als onder water in beeld. Binnen korte tijd verzamelen we hiermee data over kades en bruggen in havens en stedelijke gebieden, daar waar laserscanning alleen onvoldoende data kan verzamelen.

3D-inmeten-laserscanning-3D-model-civiel-pointcloud-leap3d
3d-laserscanning-civiel-infra-leap3d.JPG

Mogelijkheden 3D laserscanning in de civiele sector

Op basis van de ingescande meetgegevens maken we tevens as-built 3D modellen van de civiele constructie en de omgeving. Hiermee ontzorgen we onze klanten volledig. Onze 3D modellen vormen vervolgens een betrouwbaar uitgangspunt voor jouw renovatie project.

 

 

 

 

Quote...

"De samenwerking met leap3d heb ik als zeer prettig en professioneel ervaren. De leveringen van de point clouds en 3d modellen waren keer op keer van uitmuntende kwaliteit en werden op tijd en volgens afspraak geleverd"

Hidde van der Eijck - Movares, April 2021

diensten

diensten binnen de
branche

Cases

3D inmeten van 450 bruggen in Amsterdam met laserscanning

Door het 3D inmeten van 450 van de 850 bruggen in Amsterdam, hebben we gezorgd voor een visuele weergave tijdens inspecties, waardoor inspectietekeningen overbodig zijn geworden

Lees meer
3D-inmeten-en-3d-modelleren-op-basis-van-laserscanning-van-bruggen--door-Leap3D

Cases

3D inmeten ten behoeve as-built dossier van de uitbreiding van de Beatrixsluis in Nieuwegein

Om de uitbreiding van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein te ondersteunen, hebben wij het interieur en exterieur van het bouwwerk in 3D ingemeten om een accuraat as-built dossier te leveren. Door onze expertise in 3D-inmetingen konden wij gedetailleerde informatie verzamelen over de bestaande structuur en deze vertalen naar een nauwkeurig 3D-model.

Lees meer
3d-laserscanning-en-3d-modelleren-Beatrixsluis-Nieuwegein-door-leap3d

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van de Erasmusbrug in Rotterdam

De Erasmusbrug, een iconisch onderdeel van de Rotterdamse skyline, is met behulp van laserscan-technologie ingemeten en gemodelleerd in 3D. Naast de nauwkeurige 3D modellen zijn er ook realistische 3D visuals van de brug gecreëerd. Deze brug, die in 1996 werd geopend en sindsdien niet meer weg te denken is uit het stadsbeeld van Rotterdam, heeft een rijke geschiedenis en wordt door velen beschouwd als een technisch hoogstandje

Lees meer
3d-laserscanning-civiel-infra-leap3d.JPG