3D laserscanning bouw

Wij meten een gebouw digitaal in om vervolgens een 3D (BIM) model te maken van de as-built situatie als uitgangspunt voor jouw transformatie-, renovatie- of herontwikkelings project.

De bouwsector is volop in beweging en dat brengt uitdagingen met zich mee. Veel bestaande gebouwen ondergaan een transformatie naar een nieuwe bestemming of worden gerenoveerd. Vaak zijn alleen gedateerde 2D tekeningen beschikbaar, waarvan we niet zeker weten of dit de werkelijke situatie weergeeft. Laserscanning biedt hierbij een uitkomst voor het in 3D inmeten van het gebouw. Met 3D laserscanning brengen we het gebouw uiterst nauwkeurig en gedetailleerd in beeld, waarna we op basis van de pointcloud een 3D (BIM) model maken. Dit wordt ook wel Scan to BIM genoemd. 

Onze as-built informatie is onmisbaar voor architecten, projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, bouwadviesbedrijven, aannemers, woningcorporaties, vastgoedeigenaren, landgoedeigenaren en retailbouwers. 

 

laserscannen-gebouw-bouw-3d-inmeten-gebouw.gif
3d-inmeten-gebouw-woning-laserscanning-3d-model-leap3d-basis-ils-puntenwolk.JPG

3d model gebouwen

Voor de uitvoering van renovatie-, transformatie, restauratie- en herontwikkelingsprojecten hebben onze klanten inzicht nodig in de huidige staat van een gebouw en de inrichting van het terrein eromheen, zo nauwkeurig en accuraat mogelijk. En conform ons fit for purpose principe: flexibel inspelen op de wensen van onze klanten en geschikt voor het doel van het project. Met het creëren van een 3D inzicht krijgt de klant een beter inzicht in wat er gebouwd of verbouwd gaat worden

3D-modellen kunnen in verschillende niveaus van detaillering gemodelleerd worden. Variërend van eenvoudige 3D geometrische vormen tot in detail uitgewerkte gematerialiseerde 3D-ontwerpmodellen. Uit het 3D-model kunnen we vervolgens benodigde 2D tekeningen genereren, zoals plattegronden, doorsnede, gevels en detaillering. Ook het verzorgen van fotorealistische 3D renders behoort tot de mogelijkheden

 

 

3d analyse gebouwen

Met onze 3D laserscanner kan een grote hoeveelheid aan waardevolle, accurate informatie worden verzameld in een korte tijd. Op basis hiervan kunnen we inzicht krijgen in vormveranderingen (scheefstand, schuintes, vloervlakheid) en deformaties door het te vergelijken met theoretische vormen of metingen gedurende een tijdsperiode, op basis van een nulmeting

Daarnaast biedt het ook een mogelijkheid om de het nieuwe model te controleren met de werkelijkheid of om te simuleren of het nieuwe ontwerp in te passen is.

3d-inmeten-gebouw-laserscanning-woning-leap3d.JPG

Diensten

Diensten binnen de
branche

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van een appartementencomplex ten behoeve van een duurzaamheidsproject

Voor onze klant, Voor de VVE, hebben wij het 3D inmeten en 3D modelleren uitgevoerd van de buitenkant en gemeenschappelijke ruimtes van een appartementencomplex in Maassluis, ten behoeve van een duurzaamheidsproject.

Lees meer
3D-inmeten-en-3D-modelleren-van-de-Appartementencomplex-in-Maassluis-in-opdracht-van-Voor-de-VVE-door-Leap3d

Cases

Restauratie Domtoren Utrecht

3D inmeten in combinatie met fotogrammetrie van de Domtoren in Utrecht ten behoeve van voorbereiding restauratie.

Lees meer
Leap3D_DOM_renovatie_tekeningen grijs.jpg

Cases

3D inmeten en 3D modelleren van 75 Jumbo vestigingen ten behoeve van herinrichting

Als retail bouw experts hebben wij 75 Jumbo winkelpanden ingemeten en 3D gemodelleerd ter ondersteuning van hun renovatie- en herinrichtingsprojecten. Door nauwkeurige metingen en gedetailleerde modellen te leveren, hebben wij bijgedragen aan het succesvolle verloop van deze projecten. Onze expertise op het gebied van 3D-inmetingen en -modellering stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan de specifieke behoeften van onze klanten voldoen.

Lees meer
Scan-to-bim-retail-groothandel-winkel-laserscanning-jumbo