3D inmeten bruggen

 

Wij maken een 3D model van civiele constructies zoals bruggen, sluizen, tunnels en kademuren. Hiervoor gebruiken we verschillende technieken zoals laserscanning, drone metingen en multibeam peilingen. Deze vormen de basis voor inspectie, onderhoud, renovatie en nieuw ontwerp

Vanwege jarenlange ervaring in de civiele techniek zijn wij de geschikte partner voor het 3D inmeten van civiele waterbouwkundige constructies als bruggen, tunnels, kademuren en sluizen en hun omgeving. Van deze constructies maken we een exacte digitale copy die gebruikt kan worden voor inspectie en onderhoud of als startpunt voor een geplande renovatie. Deze puntenwolken zijn gepositioneerd in RD/NAP.

Op basis van de ingescande meetgegevens maken we tevens as-built 3D Modellen van de constructie en de omgeving en ontzorgen we hiermee onze klanten volledig.

Met behulp van een peilboot uitgevoerd met multibeam en een laserscanner brengen we tegelijkertijd zowel boven als onder water in beeld. Binnen korte tijd verzamelen we hiermee data over kades en bruggen in havens en stedelijke gebieden, daar waar laserscanning alleen onvoldoende data kan verzamelen.

Scannen Bruggen 15-09-2020.jpeg

Het scannen van de onderzijde van de brug 

3D inmeten bruggen van Amsterdam

In Amsterdam hebben we 450 van de 850 bruggen met behulp van laserscanning ingemeten ten behoeve van visualisatie tijdens inspectie als vervanging van inspectietekeningen. Meer over dit project bekijk de case 450 bruggen van Amsterdam

Gerelateerde cases

Een aantal van onze cases